Amb l''espasa de Dàmocles' de la possible sortida d'Ericsson del seu accionariat -aquest juliol expira el segon termini de permanència a la companyia-, Ezentis ho té molt difícil per créixer a la borsa. Per molt que des de l'empresa creguin que la sueca -propietària del 9,6% del capital- decidirà finalment quedar-se, o per molt optimistes que es mostrin de cara a l'arribada d'un nou accionista -"el que vingui ho farà per secundar", assenyalen fonts del grup-, aquesta hipotètica sortida, afegida a les especulacions que la venda es faria a preus de vora els 0,35 euros, està pressionant clarament a Ezentis a la borsa.
- 0,09€
- -1,68%
Aquest any, l'empresa dedicada a l'operació i manteniment d'infraestructures per a les grans corporacions energètiques i de telecomunicacions, es deixa un 14% en borsa. A més, està molt a prop dels seus mínims històrics (0,28 euros) i el seu aspecte tècnic no pot ser més descoratjador. "La formació correctiva és impecable. Si aquesta s'acaba complint, portaria a una cotització fins i tot per sota dels seus mínims de tots els temps", avisen els experts de Bolsamanía. Amb tot, Ezentis insisteix que res no indica que Ericsson vulgui sortir-ne, al mateix temps que resta importància a aquesta futura marxa potencial i reivindica la fortalesa del seu negoci.
Noticia relacionada
Videoanálisis de Ezentis: de cabeza a por los mínimos históricos"Una primera part de la seva participació -5%- la podia haver venut ja al 2019, quan es va obrir una primera finestra al desembre, i Ericsson no la va vendre. Tenen confiança en la companyia i a més tenen un conseller amb nosaltres", apunten des de l'empresa.
Ezentis insisteix que no tenen constància que Ericsson vulgui sortir-ne, ni que estigui buscant possibles fons perquè es facin amb el seu percentatge. "Ericsson no ha comentat res, i a més té confiança en nosaltres, perquè hi tenim una relació molt fluïda", recalquen. Així mateix, posen en valor la bona situació del negoci d'Ezentis, i normalitzen una eventual col·locació d'aquesta participació pròxima al 10% al mercat.
"En el cas hipotètic que Ericsson acabés venent l'1 de juliol, una col·locació d'un percentatge d'un 9,6% és una cosa habitual que no hauria de tenir cap impacte. A més, com que és l'accionista majoritari, aquesta col·locació exigeix una prima", apunten.
La companyia explica que, qui entri en lloc d'Ericsson, si és que això finalment ocorre, ho farà sabent que "aquí hi ha un negoci que està funcionant". "Tocar, no hauria de tocar res, perquè això està generant. Qui entri secundarà, aportarà, sumarà des del punt de vista accionarial. Ningú no entrarà a fer la punyeta. Perquè hi ha potencial, l'empresa té valor", insisteix.
DESCENSOS PER ESPECULACIONS
Per a Ezentis, aquests descensos als seus títols es deurien més aviat a les especulacions sobre la sortida d'Ericsson i sobre els preus que podrien reduir-se per a aquesta venda que no pas a l'evolució dels fonamentals, que qualifiquen de sòlids. En la seva opinió, aquest seria el motiu pel qual l'evolució dels títols no reflecteix en absolut la seva situació empresarial, i remarquen que el preu actual al qual cotitzen és "irrisori, gairebé ofensiu".
Durant els últims cinc anys, els ingressos d'Ezentis s'han multiplicat per dos (de 250 a 500 milions), l'EBITDA s'ha multiplicat gairebé per tres i el benefici net és positiu. "Hem refinançat el deute de la companyia. Hem sortit de l'Argentina i el nostre primer mercat és Espanya...", enumeren, al mateix temps que posen en valor el moment actual del sector, amb la concentració i la tendència de les operadores a centrar-se al seu 'core business' i transferir activitats, la qual cosa els afavoreix clarament.
L'empresa afegeix que el pla nacional d'energia i clima del Govern, que s'ha posat damunt de la taula amb "xifres extraordinàries" per fer-ne possible el desplegament, i al qual participaran, de la mà dels seus clients, també els beneficia, i avança que aviat oferirà una nova guia al mercat per al període 2022-2023.
"Ezentis és un jugador de futur", insisteixen, i reconeixen que ara el preu està "tapat" pel que pugui ocórrer a partir de juliol.