ezentis portada
0,12€
  • 0,00€
  • 0,87%

Ezentis va registrar un benefici net de tres milions d'euros durant els nou primers mesos d'aquest any gràcies a l'impuls de la seva xifra de negoci, que va créixer un 10,8%, fins als 351 milions d'euros, segons ha informat aquest dijous la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La companyia, el resultat brut d'explotació (Ebitda) de la qual va ser de 41,3 milions d'euros, ha precisat que aquests resultats no consideren l'efecte de la NIIF 16 per facilitar la comparació amb 2018. Ezentis ha aconseguit renovacions i nous contractes per 421 milions d'euros, de manera que la cartera se situa als 985 milions d'euros, 1,9 vegades els ingressos de l'últim any.

A això cal sumar-li els ingressos que aporta la branca d'activitat de bucle i planta externa per Telefónica a sis noves províncies espanyoles, adquirida el passat mes d'agost. Aquesta compra permetrà, a partir del pròxim trimestre, incorporar ingressos addicionals de 45 milions d'euros, un Ebitda de 6,3 milions i cartera de contractes per 130 milions d'euros.

El deute financer net se situa als 114.600.000 d'euros, xifra que suposa, sense comptar els 30 milions d'euros de finançament obtingut per a la compra de la branca d'activitat de Liteyca, una reducció de 23,4 milions d'euros.

La companyia ha destacat així mateix la reducció de despeses financeres netes en 8 milions d'euros respecte a la dada acumulada a el tercer trimestre del 2018, fins als 10,4 milions. El focus de la companyia segueix estant en la generació de caixa, que ha arribat als 10,3 milions fins al 30 de setembre.

Espanya suposa el primer mercat d'Ezentis, i li aporta el 35,7% dels ingressos del grup (en sumar la branca d'activitat adquirida l'agost), seguit del Brasil (34,1% dels ingressos) i Xile (20,2%). En total, els tres mercats principals suposen gairebé el 90% de la xifra de negoci de la companyia.

Noticias relacionadas

contador