ezentis fernando gonzalez
0,12€
  • 0,00€
  • 0,87%

Grup Ezentis, dedicat a mantenir infraestructures de telecomunicacions i energia de grans multinacionals en vuit països, ha aconseguit un benefici net de 0,2 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, enfront de les pèrdues de 0,8 milions del mateix període de 2018.

El resultat ha estat impulsat per tres factors fonamentals. En primer lloc, l'increment en el volum de les operacions. La companyia ha aconseguit renovacions i nous contractes per valor de 242 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any, xifra que suposa un augment del 202% respecte a la contractació del primer trimestre del 2018. La cartera arriba als 918 milions d'euros en contractes plurianuals, xifra que suposa 1,9 vegades sobre ingressos dels últims 12 mesos.

A més, com a segon factor, la companyia ha millorat en tots els marges. Els ingressos han augmentat un 28,6% respecte a 2018, fins als 116.600.000 d'euros. L'EBITDA se situa als 12 milions, creixent un 34% en termes comparables (sense considerar l'impacte de la nova norma sobre comptabilització d'arrendaments) respecte a l'exercici anterior. La caixa operativa se situa al 77% de l'EBITDA, amb un flux de caixa net positiu de 4,6 milions d'euros.

El tercer factor que destaca durant el trimestre és la reducció de despeses financeres. Ezentis va signar a finals d'any un acord de refinançament amb un grup d'entitats i fons l'efecte del qual s'ha reflectit durant el primer trimestre. La companyia ha aconseguit una reducció de 2,1 milions d'euros en les seves despeses financeres en comparació amb el primer trimestre del 2018.

El deute net se situa als 106.900.000 d'euros durant el trimestre, xifra que suposa una reducció d'1,1 milions en comparació amb el mateix període de 2018.

Ezentis ha consolidat durant els tres primers mesos de l'any la seva activitat al mercat espanyol, després de la compra a Ericsson d'EFF, dedicada a l'operació i manteniment de telecomunicacions al mercat ibèric. Les vendes a Espanya han crescut en termes comparables un 17,4% més respecte al primer trimestre del 2018.

A més, la companyia destaca el "fort" augment de l'activitat al Brasil per la posada en marxa de nous contractes (amb un augment del 22% en les vendes), i la reducció de l'exposició a l'Argentina. En total, els tres principals mercats d'Ezentis (Espanya, Brasil i Xile) suposen el 84% dels ingressos de la companyia.

Noticias relacionadas

contador