forte-baisse-du-benefice-d-exxonmobil

Exxon preveu augmentar els seus guanys i el flux de caixa en 14.000 milions de dòlars fins al 2027, gràcies a una combinació de reducció de costos, més producció de petroli de Guyana i esquist nord-americà i beneficis al seu negoci de refinació i productes químics.

El gegant petrolier planeja, segons ha donat a conèixer en una actualització empresarial, que les retallades seran d'aproximadament 6.000 milions de dòlars, a més d'una reducció de 9.000 milions de dòlars respecte als nivells del 2019.

Exxon pronostica una producció de 3,8 milions de barrils de petroli equivalent per dia (boepd) el 2024, enfront dels 3,7 milions d'aquest any, mentre aposta per un augment de la conca d'esquist del Pèrmic i Guyana.

La companyia també anticipa una despesa anual en projectes d'entre 22.000 milions i 27.000 milions de dòlars fins al 2027. En aquest sentit, les perspectives de despesa d'Exxon augmentaran els desemborsaments per a la unitat de transició energètica, anomenada Low Carbon Solutions, fins als 20.000 milions de dòlars entre 2022 i 2027, des dels 17.000 milions de dòlars. Una despesa més gran que requerirà el suport del govern.

"Necessitem un suport polític durador i tecnològicament neutral, preus i comptabilitat transparents del carboni i, en última instància, compromisos dels clients per donar suport a una inversió més gran", ha explicat Darren Woods, director executiu de la petroliera.

A més, Exxon augmentarà les seves recompres d'accions a 20.000 milions de dòlars anuals fins al 2025, des dels 17.500 milions de dòlars actuals, un cop tancada la fusió amb Pioneer.

"Seguim compromesos a proporcionar l'energia i els productes que eleven els estàndards de vida a tot el món mentre construïm un nou negoci per reduir les emissions en parts on descarbonitzar l'economia és difícil. ExxonMobil està equipada de manera única per fer totes dues coses, i estem segurs que totes dues presenten oportunitats significatives per a un creixement rendible", ha conclòs Woods.

Noticias relacionadas

contador