evergrandecb260

L'assetjat promotor xinès Evergrande ha efectuat el pagament del cupó d'un bo a l'estranger abans que expiri el període de gràcia que es complia aquest divendres, segons informa Reuters, complint així la segona obligació de reemborsament en dòlars nord-americans aquest mes.

Evergrande, que al seu dia va ser el promotor immobiliari més venut de la Xina, trontolla sota un passiu de més de 300.000 milions de dòlars, cosa que alimenta la preocupació per l'impacte del seu destí a la segona economia del món i als mercats globals.

El promotor immobiliari, que va evitar l'impagament la setmana passada en aconseguir 83,5 milions de dòlars per al pagament dels interessos d'un bo a l'últim moment, havia de fer 47,5 milions de dòlars en pagaments de cupons als tenidors de bons abans de divendres. Apunta l'agència de notícies que ja hauria complert aquest pagament evitant el default.

Evergrande va deixar de pagar cupons per un total de gairebé 280 milions de dòlars en els bons en dòlars el 23 de setembre, el 29 de setembre i l'11 d'octubre, iniciant períodes de gràcia de 30 dies per a cadascú. Encara té gairebé 338 milions de dòlars en altres pagaments de cupons a l'estranger que vencen al novembre i al desembre.

Les accions d'Evergrande han pujat més d'un 1% durant les primeres operacions de divendres, davant d'un descens del 0,4% a l'índex Hang Seng.

Noticias relacionadas

contador