evergrande china deuda
© Alberto Sánchez

Caigudes per a Evergrande d'un 3,5% aquest dijous, després de transcendir que es disposa a recaptar uns 273 milions de dòlars mitjançant la venda de les accions que li queden en l'empresa de producció cinematogràfica i de reproducció en continu, HengTen Networks, segons una declaració publicada abans de l'obertura del mercat.

La venda de HengTen, les accions de la qual pugen més d'un 20%, és l'últim esforç d'Evergrande per obtenir capital. L'acord està valorat en 2.130 milions de dòlars de Hong Kong (273,2 milions de dòlars), amb un 20% -o 54,6 milions de dòlars- a pagar en un termini de cinc dies hàbils, i la resta en dos mesos, segons la presentació.

El promotor va dir que havia arribat a un acord dimecres per vendre uns 1.660 milions d'accions de HengTen a Allied Resources Investment Holdings per 1,28 dòlars hongkonguesos cadascuna, segons una presentació a la borsa de Hong Kong, recull CNBC.

Aquesta xifra és un 24% inferior al preu de tancament de HengTen dimecres, d'1,69 dòlars hongkonguesos per acció.

La transacció representa al voltant del 18% de les accions emeses de HengTen. Una presentació de l'1 d'agost va mostrar que una filial de Tencent va acordar comprar el 7% de l'empresa a una filial d'Evergrande en una operació per valor de 2.070 milions de dòlars de Hong Kong.

Evergrande es va fundar a finals de la dècada de 1990 com a promotora immobiliària, abans d'expandir-se a sectors com els vehicles de nova energia, les assegurances de vida i l'aigua de font.

Noticias relacionadas

contador