- 0,00€
- 0,00%
Euskaltel segueix entre les favorites de JP Morgan per a aquest 2019. Així ho reconeix el banc d'inversió en un informe, en què recorda que la companyia espanyola segueix a la seva llista de 'compres clares' tot i la quantitat d'informacions a les quals ha estat objecte des que va començar l'any, i que ha sabut manejar. De fet, els títols del grup de telecomunicacions pugen un 17% des del començament de l’any, i aquest dimarts avancen un 1%.
A l'informe, JP Morgan assenyala que els fonaments de la companyia "estan millorant gradualment", i que les perspectives per a 2019 "es tranquil·litzaran" malgrat l'enrenou que hi ha hagut des que ha començat l'any. Així mateix, els experts d'aquesta companyia asseguren que el negoci té diverses opcions atractives davant les seves relacionades "amb les fusions i adquisicions", i per tot això segueixen apostant amb força pel valor.
JP Morgan atorga a Euskaltel un preu objectiu de 8,80 euros (ara cotitza al voltant dels 8,12 euros), i la seva recomanació és la de 'sobreponderar' els seus títols, és a dir, comprar. Perquè tot i que gener ha estat un període intens de notícies per a la teleco espanyola, la veritat és que les especulacions que han sorgit no han afectat la cotització de l'acció. Més aviat al contrari, s'han reforçat. Potser en això, creu JP Morgan, tingui alguna cosa a veure el seu Pla de Negoci fins al 2022, que Euskaltel va donar a conèixer la setmana passada, i que implica una millora de la facturació i de l'EBITDA durant el període.
QUÈ PASSARÀ AMB ORANGE?
D'altra banda, JP Morgan esmenta amb especial detall el que ha passat amb Orange. Durant els últims dies s'especulava què el grup francès podia llançar una OPA pel 100% d'Euskaltel, però Orange ho va desmentir aquest dilluns. "Orange refuta que actualment s'estigui analitzant, per si mateixa o a través d'assessors, l'adquisició del 100% del capital social d'Euskaltel. En teoria, això no exclou la compra d'una participació parcial, que podria utilitzar-se per establir una influència o una participació de 'bloqueig', tot i que sospitem que això és poc probable", remarquen els analistes de JP Morgan.
Aquests experts donen, a més, una sèrie d'arguments a favor i en contra d'aquesta operació. A favor de l'OPA, JP Morgan assenyala que "els plans d'expansió de la xarxa d'Euskaltel suposen una amenaça competitiva per Orange Espanya", i que, a més, "Zegona està pressionant, perquè Euskaltel designi l'exCEO de Jazztel, José Miguel García, perquè encapçali aquesta nova estratègia de 'desafiament'". Així mateix, creu que adquirir Euskaltel podria ajudar a Orange a "defensar-se contra el resultat alternatiu que Euskaltel es fusioni amb MásMóvil", de la qual cosa es parla amb insistència, però del qual no hi ha res concret. Segons JP Morgan, aquest últim acord "podria posar en risc els 130 milions d'euros que Orange genera en el negoci majorista d'Euskaltel i MásMóvil".
I comprar Euskaltel "oferiria a Orange sinergies d'escala i cost", diuen els experts de JP Morgan, que assenyalen també una sèrie d'arguments en contra, com ara que Orange "ja té una presència considerable de fibra en la petjada d'Euskaltel", o que "els costos de construcció de la fibra a Espanya són molt baixos, cosa que disminueix el cost de substitució de la xarxa d'Euskaltel". També, com argument en contra de l'OPA, JP Morgan cita que l'adquisició "eliminaria els ingressos a l'engròs que Orange obté d'Euskaltel, cosa que crearia una manca de sinergia que podria limitar la gana d'Orange per una gran prima per a la contractació".