Euronext es dispara a la borsa després de retirar la seva oferta de compra per Allfunds, que al mateix temps registra fortes pèrdues. "Euronext ha informat el Consell d'Allfunds que retira la seva oferta indicativa per adquirir el 100% del capital social d'Allfunds", ha assenyalat l'operador de diversos mercats borsaris europeus.
- 5,17€
- -1,15%
- 107,20€
- 0,28%
Per part seva, Allfunds ha publicat un altre comunicat en què ha considerat "inadequats els termes de la proposta d'Euronext". També ha assenyalat que "va entrar en converses sobre els termes amb Euronext, però no es va arribar a cap acord i les converses van acabar".
Euronext va llançar una oferta de compra no sol·licitada sobre Allfunds a la setmana passada, que valorava la plataforma tecnològica fundada a Espanya, i que està especialitzada en la distribució de fons d'inversió i solucions analítiques per a les gestores d'actius, en 5.500 milions d'euros.
Euronext, que opera les borses de Bèlgica, França, Irlanda, Itàlia, els Països Baixos, Noruega i Portugal, no ha donat més detalls sobre la retirada de l'oferta, que estava plantejada en efectiu i accions i valorada en 8,75 euros per títol.
Les accions d'Allfunds, que es van disparar un 17% després de publicar-se l'oferta, fins als 8,60 euros, es desplomen un 14% aquest dimecres, fins als 7,07 euros. Per part seva, els títols d'Euronext reboten a prop del 6%, fins als 73,24 euros.
Allfunds, fundada el 2000 per l'espanyol Juan Alcaraz, que també n'és el seu conseller delegat, va sortir a borsa l'abril del 2021 a 11,50 euros per acció.
L'octubre del 2022, el banc suís Credit Suisse en va vendre la seva participació del 8,6% per 334 milions d'euros. I al novembre, LHC3 (societat formada per Hellman & Friedman i GIC, el fons sobirà de Singapur) i BNP Paribas van col·locar un altre 12% del capital.
Actualment, LCH3 n'és el màxim accionista, amb un 34,3% del capital, mentre que BNP Paribas controla un 12,1% de la companyia.