ep nuevo supermecado eroski en bilbao
EROSKI

El grup Eroski ha tancat el primer semestre amb un resultat positiu de 48 milions, la qual cosa suposa una caiguda del 44% respecte a la xifra del mateix període de l'any anterior (85,6 milions), mentre que la xifra de negoci s'ha elevat a 2.412 milions, amb un creixement del 7,2%, segons ha informat el grup de distribució, que ha destacat que el resultat reflecteix l'afecció derivada de la Covid-19.

Per part seva, la matriu cooperativa Eroski S. COOP. ha aconseguit un benefici de 5,6 milions d'euros per sota dels 93 milions de l'any passat i la seva xifra de vendes ha arribat a 988 milions d'euros, un increment del 15% respecte al primer semestre del passat exercici,

En relació a l'augment de vendes del grup, Eroski ha destacat especialment el creixement de l'activitat alimentària, on, segons ha subratllat, la incidència de la Covid-19, associada "al major atractiu de les botigues de proximitat i la seva capil·laritat", han elevat les vendes un 12%. Eroski ha assenyalat que l'acompliment de l'activitat alimentària "ha compensat la reducció d'activitat d'altres àrees de negoci, com les agències de viatges i gasolineres, afectades per la restricció de la mobilitat derivada de la pandèmia".

"Els comptes són el reflex d'una situació socialment excepcional que ha provocat un millor acompliment en les vendes, però alhora ha generat un increment de les despeses derivades de la necessitat d'oferir el millor servei al client, garantint un entorn segur", ha explicat la directora general de Xarxa Comercial, Rosa Carabel.

Els principals increments s'han donat en les partides de despesa relacionades amb els equips de protecció, seguretat i neteja a les botigues, així com el reforç dels equips de treball per a oferir un servei òptim. En aquest sentit, el grup Eroski ha tancat el semestre amb 1.562 noves incorporacions.

Durant la primera part de l'any, Eroski ha amortitzat 40 milions d'euros de deute financer, la qual cosa suposa mantenir un ritme d'amortització per sobre del que s'estableix l'acord de refinançament.

El grup Eroski ha abordat durant el primer semestre l'obertura de 37 noves botigues. Concretament, quatre supermercats propis, un Cash and Carry i 32 establiments franquiciats. La inversió realitzada durant el període ha ascendit a 31,2 milions d'euros.

El grup compta amb més de 6 milions de Socis Clients, titulars de targetes Eroski Club, Caprabo i Fòrum Sport. Durant el primer semestre de l'any, Eroski ha transferit 138 milions d'euros d'estalvi als seus Socis Client a través d'ofertes i promocions cada vegada més personalitzades.

Noticias relacionadas

contador