ep archivo   sede de ericsson en massy en los alrededores de paris francia
ERICSSON - Archivo

La sueca Ericsson es dispara a la borsa prop d'un 8% aquest divendres després de publicar els resultats del segon trimestre i superar estimacions.

Els guanys ajustats abans d'interessos i impostos (EBIT ajustat) van augmentar un 14% respecte al mateix període de l'any anterior, assolint els 3.230 milions de corones sueques (282 milions d'euros), excloent-ne depreciacions, segons ha informat l'empresa amb seu a Estocolm a un comunicat aquest divendres. Això compara amb una mitjana de 2.700 milions de corones previst pels analistes enquestats per Bloomberg.

Les vendes netes d'Ericsson van caure un 7% durant el trimestre estanc, fins als 59.848 milions de corones (5.220 milions d'euros). Això va superar les expectatives dels analistes de 58.500 milions de corones.

Durant el trimestre, la companyia ha anunciat unes pèrdues netes de 10.999 milions de corones (960 milions d'euros) enfront les pèrdues de 597 milions de corones del segon trimestre del 2023. Aquesta quantitat inclou un impacte de depreciació de -11.400 milions de corones (995 milions d'euros) pel seu negoci Vonage després que l'exercici d'aquesta unitat es deteriorés. Aquesta ha estat la segona amortització de l'actiu, que va comprar el 2021, des de l'octubre.

"Vonage segueix sent fonamental per construir una plataforma global d'APIs de xarxa. Això és crucial per a la digitalització d'empreses i la societat, i fomentarà el creixement futur a la indústria de telecomunicacions. Registrem un càrrec per deteriorament al segon trimestre, ja que el creixement del mercat en el negoci actual ha disminuït, i ara ens hem de reenfocar a millorar el rendiment”, ha dit Börje Ekholm, president i CEO d'Ericsson.

contador