ep un robot de ericsson
Christophe Gateau/dpa - Archivo

Ericsson va incrementar el seu benefici net atribuït un 43,8% al segon trimestre en comparació amb el mateix període de l'any passat, guanyant 2.452 milions de corones sueques (237 milions d'euros). El fabricant suec de xarxes i equips de telecomunicacions ha assenyalat que la pandèmia de Covid-19 ha tingut un "impacte limitat" en la seva activitat.

La facturació del negoci de xarxes va augmentar un 1% al segon trimestre, mentre que els ingressos de l'àrea de serveis digitals es van reduir un 5%, i el negoci de serveis va facturar un 12% menys. Per part seva, els ingressos dels negocis emergents d'Ericsson van caure un 4%.

"Fins avui hem notat un impacte negatiu limitat a les vendes de la pandèmia de Covid-19", ha destacat la multinacional escandinava, que va incrementar un 1,4% les seves vendes netes entre abril i juny, fins als 55.578 milions de corones (5.377 milions d'euros).

D'aquesta manera, els sis primers mesos de 2020 la companyia sueca va registrar un benefici net atribuït de 4.608 milions de corones (446 milions d'euros), la qual cosa suposa un augment del 14,6% en relació al resultat de la primera meitat de l'any passat, mentre que les seves vendes van créixer un 1,5%, fins a 105.328 milions de corones (10.191 milions d'euros).

"Ara que ens preparem per sortir de la crisi de la Covid-19, existeix la necessitat de reiniciar les economies i fer inversions estratègiques amb perspectiva de futur, que pensem han d'incloure la futura infraestructura digital", ha assenyalat el president i conseller delegat d'Ericsson, Börje Ekholm.

"Veiem que moltes regions de món augmenten les inversions en aquest espai i, com a empresa europea, ens preocupa que Europa es quedi enrere", ha advertit, subratllant que el 5G, com a infraestructura nacional crítica, serà determinant per a la competitivitat a llarg termini de l'economia general i actuarà com un estimulant per accelerar el creixement econòmic, atreure futures inversions i accelerar la innovació tecnològica.

Noticias relacionadas

contador