ep planta de acciona energia
JAVIER CAMPOS - TRYON

El grup francès Engie és el millor posicionat per aconseguir un paquet d'actius renovables de 680 MW eòlics i solars (hibridable) que Acciona Energía va treure al mercat a finals del 2023, segons informa Expansión aquest dimecres, que afegeix que el preu rondaria els 500 milions d'euros.

  • 127,70€
  • 1,92%
  • 21,84€
  • -0,09%

Engie avançaria altres interessats entre els quals serien Naturgy, CTG i Exus Partners. Tot i que les converses estan molt avançades, no hi ha garantia de tancament, segons la notícia.

Acciona Energía és aquest dimecres el valor de l'IBEX que puja més, amb alces del 2,5%. El segueix Acciona, amb pujades que ronden l'1%.

Els analistes de Sabadell diuen que la notícia que publica Expansión és positiva i entra dins de l'estratègia de la companyia de rotar actius per protegir balanç i continuar desenvolupant projectes.

"A més, i amb l'entorn d'incertesa que travessa el sector, es tractaria, des del nostre punt de vista, d'un catalitzador per a les accions d'Acciona Energia i Acciona".

En concret, si la venda es produeix als preus esmentats de 500 milions d'euros, Acciona Energía reduiria el deute financer net al voltant d'un 12%.

Noticias relacionadas

contador