ep endesa acelera la digitalizacion de la red con 412 millones en proyectos financiados con fondos
ENDESA

Enel, la matriu italiana d'Endesa, ha anunciat la seva intenció de vendre els actius de gas de l'elèctrica espanyola per "cristal·litzar-ne el valor", en el marc de la nova estratègia anunciada aquest dimarts, que preveu la venda d'actius per valor de 21.000 milions d'euros durant el 2023 i més inversions en renovables a Espanya.

  • 19,67€
  • -0,05%
  • -
  • -

En concret, Enel ha explicat que el seu objectiu és "optimitzar la cartera" d'actius, que implica la "sortida d'alguns negocis i geografies que ja no estan alineades amb l'estratègia".

En aquest sentit, l'empresa ha confirmat que "planeja aprofitar l'entorn actual del mercat per iniciar la sortida dels actius de gas. Aquest programa general de desinversió és un component integral del pla per remodelar el grup i maximitzar el valor per als accionistes".

PRINCIPALS INICIATIVES

Les principals iniciatives anunciades que planeja Enel el 2023 són les següents:

1. Les activitats a Europa se centraran a Itàlia i Espanya, amb la venda dels actius a Romania.

2. A Llatinoamèrica, el grup espera sortir del Perú i l'Argentina.

3. Espera "que cristal·litzi el valor de la cartera de gas a Espanya", actiu que preveu vendre el 2023.

4. Espera vendre els actius a Ceará (Brasil) per augmentar l'enfocament a les xarxes de distribució a les megaciutats (Rio i São Paulo).

5. També es cristal·litzarà el valor d'altres actius renovables menors no vinculats a bases de clients importants.

6. El 2024, el grup també planeja cristal·litzar el valor de la base d'actius als Estats Units i la d'Enel X Way.

L'objectiu és reduir el deute net del grup en 21.000 milions d'euros. S'espera que només el 2023 el deute es redueixi en 12.000 milions d'euros.

INVERSIONS

Alhora que ven aquests actius, Enel ha anunciat inversions per valor de 37.000 milions d'euros per al període 2023-2025, dels quals 22.000 milions es destinaran a l'estratègia comercial integrada.

"Des d'una perspectiva geogràfica, s'espera que gairebé el 90% d'aquesta despesa de capital s'assigni a Itàlia, Espanya i Estats Units, on el grup pot aprofitar les tendències d'electrificació sostenible, tenint també en compte els entorns reguladors favorables dels països", ha explicat Enel.

En concret, el Grup espera accelerar el desplegament de les renovables a Itàlia i Espanya, per permetre contractes de preu fix de més durada, substituint els actius tèrmics del grup amb tecnologies sostenibles que no es vegin afectades per la volatilitat de les matèries primeres.

També als Estats Units i Amèrica Llatina, espera beneficiar-se dels PPA a llarg termini, que ofereixen una alta visibilitat de la rendibilitat.

S'espera que l'EBITDA generat per la generació i venda d'energia arribi al voltant de 15.000 milions d'euros el 2025, amb una taxa mitjana de creixement (CAGR) del 13% durant el 2022-2025.

A més, el 2023-2025, el grup té previst invertir aproximadament 15.000 milions d'euros en xarxes, principalment a Europa (més del 80% de les inversions) a la llum de la presència geogràfica reequilibrada, entorns reguladors favorables i per millorar el paper de les xarxes. com a facilitadors de la transició energètica.

L'assignació de capital del grup està prevista per augmentar l'Ebitda de les xarxes fins al voltant de 7.300 milions d'euros el 2025, aproximadament 7.000 milions d'euros estimats el 2022.

Noticias relacionadas

contador