ep enel
ENEL

Enel ha comunicat aquest divendres el tancament de la venda del 50% d'Enel Green Power Australia, el seu negoci de renovables al país, a Inpex Corporation per un import d'uns 142 milions d'euros.

  • -
  • -
  • 1,93€
  • 0,00%

El grup energètic ha destacat que aquesta contraprestació és equivalent a un valor empresarial de 426 milions dʻeuros.

Així mateix, ha indicat que la transacció global va generar un impacte positiu a l'EBITDA d'Enel d'aproximadament 95 milions d'euros, juntament amb un efecte positiu esperat al deute net consolidat del grup d'uns 142 milions d'euros, encara que aquesta quantitat no inclou aproximadament 203 milions d'euros de deute net desconsolidat el 2022.

L'acord, segons ha informat la companyia, està en línia amb el Pla Estratègic d'Enel actual, que preveu la implementació d'associacions en certs negocis i geografies per millorar la creació de valor.

Després del tancament de la transacció, s'espera que Enel Green Power i Inpex Corporation controlin conjuntament Enel Green Power Australia, supervisin l'actual cartera de generació renovable de la companyia i continuïn desenvolupant la seva cartera de projectes, amb l'objectiu d'augmentar la capacitat instal·lada al país.

Enel Green Power Australia opera actualment tres plantes fotovoltaiques que sumen un total de 310 megawatts (MW) de capacitat instal·lada bruta, així com un projecte eòlic de 76 MW i un projecte solar de 93 MW en construcció.

Així mateix, està desenvolupant una important cartera de projectes eòlics, solars, d'emmagatzematge i híbrids a tot Austràlia, a més d'ampliar les seves activitats en solucions innovadores dins dels seus negocis minoristes i comercials.

Noticias relacionadas

contador