- El consum energètic de la mineria va camí de ser insostenible
- "No tenim cap interès en vendre energia amb el propòsit de minar moneda digital"
L'elèctrica italiana Enel, propietària de l'espanyola Endesa des de fa més de deu anys, acaba d'anunciar el seu desinterès en oferir suport energètic a la indústria basada en la mineria de monedes digitals i afirma que "no tenim cap interès en vendre energia amb el propòsit de minar moneda digital".
- 19,69€
- 1,39%
Així ho ha assegurat l'energètica italiana en un breu comunicat publicat a Reuters en què assenyala haver arribat a aquesta conclusió després d'un període d’acurat estudi i anàlisi: "Enel ha pres una clara postura cap a la descarbonització (el procés de netejar la cambra de combustió i totes les peces que intervenen en aquest procés i el d'evacuació) i el desenvolupament sostenible, veient l'ús intensiu d'energia dedicat a minar moneda digital com una pràctica insostenible que no encaixa amb el model de negoci que estem buscant".
I tot després que Bloomberg publiqués aquest dimarts les negociacions d'Enel per vendre energia de les seves plantes renovables a Envion AG, companyia suïssa de monedes digitals. Finalment, Enel ha adoptat una postura molt clara que ,a més, arriba després de mesos de gran creixement de les monedes digitals, especialment bitcoin, posant al seu torn les grans energètiques com Enel en la delicada posició de donar o no suport a aquest tipus de pràctiques. Al cap i a la fi, el consum energètic de la 'moneda digital reina' ascendeix almenys a 22 terawatts hora (TWh) anuals segons un recent estudi publicat per Morgan Stanley.
Una transacció de bitcoin consumeix 500 vegades més que una operació amb targeta de crèdit
Concretament, una transacció de bitcoin consumeix actualment al voltant dels 100 quilowatts hora (KWh), l'equivalent energètic a una bombeta tradicional encesa durant tres mesos, segons les dades aportades per la companyia Selectra.
Un consum energètic 500 vegades superior per realitzar una operació de pagament amb targeta de crèdit i tan elevat que en continuar el ritme actual seria insostenible. Per això el suport de les energètiques com Enel resulta tan important per a la 'mineria', el procés d'obtenció de la moneda digital, que ha multiplicat a més les seves transaccions pel que fa als seus orígens tornant a complicar-ne encara més l'extracció.