ep archivo   puerta de acceso de la sede de endesa en la calle de la ribera del loira madrid espana 20230704104303
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Endesa estrena bateries virtuals perquè les llars amb autoconsum solar puguin estalviar amb els seus excedents sense límits. D'aquesta manera, la companyia llança al mercat una nova tarifa per a clients amb plaques solars fotovoltaiques amb què es poden guardar els excedents que s'han generat i que no s'han consumit, en forma de saldo.

  • 18,94€
  • 1,37%

Amb aquesta fórmula es pot aprofitar el 100% dels excedents d'energia que generen els panells solars i l'usuari pot acumular l'equivalent als excedents en forma de diners, que es trasllada com a descompte a les factures següents.

Aquesta opció se suma a les bateries físiques o a l'abocament de l'energia sobrant a la xarxa. Així, cada client pot triar l'opció que més li convingui per treure profit als excedents.

Amb la bateria virtual s'emmagatzemen, en forma d'euros, els excedents d'energia que es generen als panells solars que una família té instal·lats a casa seva i que superen l'import del límit de compensació. Aquest import no compensat s'acumula en forma de saldo a la bateria virtual i apareix en forma de descomptes en els rebuts següents, podent arribar a tenir factures a 0 euros quan el saldo acumulat a la bateria virtual sigui igual o superior a l'import total de la factura sobre la qual s'aplica.

El servei que Endesa ha obert, sota el nom Solar Simply amb bateria virtual, és totalment gratuït i no té cap mena de cost d'alta ni de manteniment.

En aquest sentit, es paga un preu únic com a tarifa per a tota l'energia que es consumeixi de la xarxa, sigui quina sigui l'hora, a més de facilitar la màxima compensació d'excedents (actualment són 0,10€ per cada kWh, sense impostos, i una vegada se supera el límit de compensació estipulat per la legislació es torna com a descompte a les factures següents). A més, està disponible tant per a noves instal·lacions solars fotovoltaiques com per a les ja existents.

Noticias relacionadas

contador