ep archivo   puerta de acceso de la sede de endesa en la calle de la ribera del loira madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els experts de Citi repassen aquest divendres el sector energètic europeu, amb recomanacions de compra per a les espanyoles Endesa, Iberdrola i Solaria.

  • 19,67€
  • -0,05%
  • 13,67€
  • 0,22%
  • 11,96€
  • 1,27%

"Encara que la demanda d'electricitat continua sent lenta (la demanda de la UE el 2021 va estar en línia amb la del 2011), esperem que el mercat europeu de generació es tensioni durant els propers dos anys a mesura que els tancaments de capacitat superen materialment les noves instal·lacions renovables. Això hauria de donar suport als preus de l'energia i, per tant, els beneficis de les empreses elèctriques que, malgrat les millores recents, encara no es reflecteixen totalment en el consens", indiquen aquests analistes.

"A mesura que el risc regulatori s'allunya, veiem valor i impuls en generadors d'energia europeus. Hem millorat Endesa a comprar (preu objectiu de 22 euros) i reiterem la nostra qualificació de compra per a Iberdrola (preu objectiu de 12,1 euros) i Solaria (preu objectiu de 19,4 euros) Tot i augmentar les estimacions, reiterem la nostra qualificació de vendre Enel (preu objectiu 5,4 euros) En la nostra opinió, la fortalesa del preu de l'energia no pot compensar el deteriorament del ROCE", expliquen.

AIXÍ VEUEN IBERDROLA...

Segons Citi, la combinació d'un negoci fortament generador de fluxos de caixa i una de les millors plataformes per jugar la transició energètica (xarxes d'alt rendiment, pipeline renovable diversificada geogràficament i tecnològicament) permet a Iberdrola donar suport a un creixement sòlid i autofinançat (BPA anual estimat +6,2% 2021-2025).

"La rendibilitat és sostenible i el balanç és fort. En aquest informe tenim en compte l'augment dels preus de l'energia, millorant les estimacions (BPA +13,9% de mitjana 2021-2025). El valor cotitza ara a 13, 8 vegades el PER de 2023 estimat, un descompte respecte al sector que, al nostre parer, no reflecteix la posició immillorable del grup per participar en la transició energètica mundial, reiterem la nostra compra i n'augmentem el preu objectiu fins als 12,1 euros per acció", expliquen.

...ENDESA...

Tot i el risc regulatori, els forts preus de l'energia són en última instància útils per a Endesa i la seva producció de 45TWh delectricitat lliure de carboni, opina Citi.

L'estimació del consens del BPA 2023 ha augmentat un 9% durant els darrers 12 mesos. Mentrestant, el preu de l'acció ha baixat un 10%, superant els seus parells.

"Actualment, l'acció cotitza a una relació preu-rendiment d'11 vegades PE 2023 estimat, cosa que considerem un descompte injustificat respecte als seus homòlegs. Amb els elevats preus de l'energia ja traslladats a les factures, creiem que la percepció del risc regulatori podria remetre també a la llum del retard de la corba elèctrica espanyola. També n'augmentem el nostre preu objectiu fins als 22 euros i millorem la nostra qualificació del valor a comprar des de neutral", expliquen.

...I SOLARIA

Després d'un rendiment inferior a l'esperat, Citi reitera la seva qualificació de compra sobre Solaria, alhora que rebaixa el preu objectiu fins als 19,4 euros per acció per reflectir l'augment dels tipus nominals i alguns retards en el lliurament de les plantes solars. "No obstant, creiem que Solaria està ben posicionada per beneficiar-se de les creixents expectatives sobre els preus de l'energia a llarg termini i té una alta qualitat d'actius en construcció d'1,2GW. Mentrestant, el lliurament de les plantes solars al segon semestre del 2022 i el desenvolupament del mercat de PPA a Europa, i en particular a Espanya, haurien de millorar la visibilitat dels ingressos i desbloquejar el potencial alcista de l'acció”, apunten.

Noticias relacionadas

contador