ep archivo   ence logra certificacion de sostenibilidad para el proceso de generacion con biomasa de
ENCE - Archivo

Ence és la companyia líder en el seu sector en qüestions ambientals, socials i de govern corporatiu (ESG, per les sigles en anglès), segons ha reconegut al seu darrer informe l'agència de rating ESG Sustainalytics, que ha establert la puntuació de l'empresa a aquests aspectes als 91 punts sobre 100. Un resultat que situa Ence per davant de totes les empreses del seu sector, i 7 punts per sobre de la segona empresa més ben valorada.

  • 2,94€
  • -2,33%

Sustainalytics és una de les empreses d'anàlisi referència en matèria d'ESG. La seva valoració avalua l'exercici de més de 14.500 companyies a tot el món. Els criteris ESG analitzats tenen en compte tant els aspectes mediambientals com els socials i de govern corporatiu de les empreses.

L'anàlisi de Sustainalytics assenyala Ence com a líder en sostenibilitat en virtut del seu lideratge en qüestions ambientals i socials, així com del seu exercici destacat pel que fa a governança. A més, qualifica de sòlida la gestió global de l'empresa quant als aspectes vinculats a l'ESG.

Entre altres qüestions, el document destaca la fortalesa i la solidesa de l'estratègia de sostenibilitat d'Ence, controlada des d'un comitè específic de sostenibilitat, presidit pel CEO de la companyia i compost pels directors generals de les diferents àrees de negoci. La companyia compta, a més, amb consellers independents experts en aquest camp. La funció principal d'aquest comitè és promoure l'estratègia i les iniciatives de sostenibilitat de l'empresa.

Un altre dels factors que s'han tingut en compte a l'hora d'identificar Ence com a líder en sostenibilitat és la reducció assolida del consum d'aigua per tona de cel·lulosa produïda a les seves dues biofàbriques (Navia i Pontevedra). Això demostra, afegeix Sustainalytics, l'eficàcia de la companyia pel que fa a la gestió de l'aigua i, en general, la fortalesa en gestió de l'ús de recursos. En aquesta mateixa línia, l'agència ressalta la pertinença d'Ence a EsAgua, una xarxa espanyola d'organitzacions compromeses amb la reducció de la seva empremta hídrica.

D'altra banda, el document assenyala que Ence té una política mediambiental molt robusta, recolzada per un sistema de gestió mediambiental igualment sòlid. A les seves plantes de producció de cel·lulosa, així com a les de generació d'energia renovable, l'empresa monitoreja, mesura i informa sobre aquestes qüestions, alhora que ha posat en marxa iniciatives per minimitzar les emissions. Influeix positivament, a més, el procés d'elaboració de la cel·lulosa aplicat per Ence a les seves biofàbriques, en què els additius utilitzats es recuperen i es reintrodueixen al cicle, en un exemple d'economia circular.

Pel que fa a l'estratègia de descarbonització de la companyia, Sustainalitycs també subratlla la consistència de la gestió d'Ence. En un context com l'europeu, en què les regulacions sobre les emissions de gasos d'efecte hivernacle són cada cop més exigents, cal destacar l'aposta de la companyia per la instal·lació de generació fotovoltaica i per les millores operatives que promouen l'estabilitat dels processos i que, per tant, redueixen la demanda de combustibles fòssils auxiliars. Sustainalitycs destaca, igualment, el programa de reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle aplicat per Ence.

Ence subratlla que la sostenibilitat és un pilar fonamental per a l'empresa. "La companyia concep la sostenibilitat com a sinònim de competitivitat i treballa per contribuir, amb la seva activitat, a la recuperació verda, la transició energètica i la descarbonització", conclou.

Noticias relacionadas

contador