ep archivo   el director ejecutivo de enagas arturo gonzalez aizpiri durante una rueda de prensa de
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

Enagás ha aconseguit un acord per vendre la seva participació accionarial del 30,2% a la companyia americana Tallgrass Energy a Blackstone Infraestructure Partners, per un import de 1.100 milions de dòlars (1.018 milions d'euros al tipus de canvi actual).

  • 13,77€
  • -2,20%

Està previst que la transacció es tanqui a finals d'aquest mes de juliol, si bé, de l'import acordat, 50 milions de dòlars es rebran quan s'obtingui una autorització administrativa en curs.

La venda de Tallgrass Energy s'emmarca dins del procés de rotació d'actius anunciat per la companyia al seu Pla Estratègic 2022-2030, que té com a prioritats la descarbonització i la seguretat de subministrament d'Espanya i Europa, ha explicat Enagás en un comunicat aquest dimecres. L'operació, que generarà una minusvalidesa comptable al compte de resultats del 2024 per import d'uns 360 milions d'euros en tancar-la, tindrà un impacte "molt positiu" a l'Estat de Fluxos d'Efectiu a causa de l'entrada de caixa que comporta aquesta desinversió, ha dit la companyia.

Enagás ha afegit que, amb aquesta venda, "enforteix el balanç per emprendre amb garanties l'execució del pla d'inversions en infraestructures d'hidrogen renovable", incloses a la llista de Projectes d'Interès Comú de la Unió Europea i complint amb el mandat del Reial Decret llei 8/2023 que designa Enagás gestor provisional de la Xarxa Troncal d'Hidrogen.

També ha indicat que la venda reforça la seva política de dividends, així com la seva sostenibilitat a llarg termini.

ESTRATÈGIA DE ROTACIÓ D'ACTIUS

Com a part del procés de rotació d'actius anunciat per la companyia al seu Pla Estratègic, Enagás ha realitzat altres operacions de venda com la de la seva participació a la terminal GNL Quintero, a Xile, i les del Gasoducte de Morelos i l'Estació de Compressió Soto La Marina, a Mèxic.

També ha realitzat operacions de compra a Espanya i Europa, com l'adquisició d'un 4% addicional a Trans Adriatic Pipeline (TAP) -fins a assolir el 20% de l'accionariat-, l'entrada amb un 15% de participació al consorci Hanseatic Energy Hub (HEH) per a la construcció de la primera terminal terrestre de gas natural liquat d'Alemanya, o l'acord amb Reganosa per crear un hub energètic al nord-oest d'Espanya.

Enagás presentarà els resultats del primer semestre del 2024 el dimarts 23 de juliol.

Noticias relacionadas

contador