ep archivo   planta de regasificacion de enagas del puerto de barcelona a 2 de febrero de 2023 en
Kike Rincón - Europa Press - Archivo

Enagás ha aconseguit un acord per vendre la seva participació accionarial del 50% en l'Estación de Compression de Soto La Marina, a Mèxic, a la companyia propietària del 50% restant del capital social, Esentia, per un import de 15 milions de dòlars (aproximadament 14 milions d'euros al canvi actual).

  • 13,89€
  • -0,93%

La venda, que suposarà unes plusvàlues netes per a Enagás d'uns 4 milions d'euros, s'emmarca en el procés de rotació d'actius anunciat per la companyia al seu Pla Estratègic 2022-2030, que té com a prioritats la descarbonització i la seguretat de subministrament a Espanya i Europa, ha explicat l'energètica en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Com a part del procés de rotació d'actius anunciat per la companyia al seu Pla Estratègic, Enagás ha realitzat altres operacions rellevants com la venda del Gasoducte de Morelos, també a Mèxic, i de la participació a la terminal xilena GNL Quintero.

L'operació de Soto La Marina està subjecta al compliment de les condicions suspensives pròpies d'aquest tipus d'operacions.

Estación de Compression Soto la Marina és una companyia mexicana propietària d'una estació de compressió localitzada a la regió de Soto la Marina, a Mèxic.

Noticias relacionadas

contador