ep archivo   fachada de la sede de enagas a 3 de abril de 2023 en madrid espana la empresa nacional
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Enagás ha comunicat aquest dimarts que retallarà el dividend fins a 1 euro per acció per al període 2024-2026, després que el Consell d'Administració hagi aprovat una nova estructura de capital. La retallada de dividend ja havia estat anticipada per molts analistes, que la consideraven insostenible i massa elevada.

  • 14,10€
  • -1,26%

Enagás ha precisat que el nou dividend és "sostenible" a causa de l'"alta predictibilitat dels fluxos de caixa, amb un marc regulador estable i alta visibilitat del dividend de filials internacionals".

També ha destacat la "sostenibilitat a futur", a causa de la "importància de l'estabilitat als fluxos de caixa del negoci tradicional de la companyia a partir del 2026".

En qualsevol cas, la retallada del dividend és molt important, ja que la pagada amb càrrec als resultats del 2023 va ser d'1,74 euros per acció.

Segons Enagás, la retallada s'ha produït per reforçar l'estructura del balanç i perquè sigui compatible "amb el pla d'inversions de la infraestructura troncal d'hidrogen" que s'estan engegant. En aquest sentit, Enagás preveu fer inversions d'uns 3.200 milions d'euros a partir del 2026.

La companyia ha assenyalat que el nou dividend "és compatible amb una estructura de balanç sòlida i òptima, compatible amb els requisits de les agències creditícies per mantenir la valoració a BBB" i, a més, està "alineat amb companyies comparables nacionals i internacionals".

D'altra banda, Enagás ha anunciat un programa de recompra de 430.000 accions, valorat en 6,2 milions d'euros, destinat exclusivament a "complir les obligacions derivades del pla de retribució flexible de lliurament d'accions als treballadors i directius". El programa s'acabarà com a molt tard el 20 d'agost.

contador