ep archivo   planta de regasificacion de enagas del puerto de barcelona a 2 de febrero de 2023 en
Kike Rincón - Europa Press - Archivo

Enagás ha comunicat aquest dilluns que preveu que el laude que posarà fi a l'arbitratge que va iniciar contra l'Estat Peruà sobre la controvèrsia per la paralització del Gasoducte Sud Peruà (GSP) s'emetrà durant el primer semestre d'aquest any. Això, després que la companyia digués el juny de l'any que passat que estimava que el laude s'emetés durant el 2023, a partir del setembre.

  • 13,79€
  • 0,07%

En la informació remesa a la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV) avui dilluns, l'empresa comunica que, "d'acord amb les indicacions del Tribunal Arbitral, l'elaboració del laude es troba en un estat avançat i s'espera que aquest emeti durant el primer semestre de 2024".

Cal recordar que Enagás va presentar l'arbitratge per recuperar la seva inversió en el projecte GSP, de més de 1.000 quilòmetres, després que el 23 de gener del 2017 el govern peruà rescindís la concessió del gasoducte a un consorci en què participava l'empresa espanyola. Enagás reclama al govern peruà recuperar la inversió realitzada a GSP abans que es cancel·lés la infraestructura.

Noticias relacionadas

contador