ep archivo   planta regasificadora de el musel enagas
Jorge Peteiro - Europa Press - Archivo

Enagás ha adjudicat a Endesa els serveis logístics de la planta de gas natural liquat (GNL) d'El Musel, a Gijón. Amb aquest pas, la cotitzada a l'IBEX 35 finalitza amb èxit la fase vinculant del procés d'assignació de capacitat (Open Season), que ha congregat un "fort interès" entre les empreses comercialitzadores.

  • 13,70€
  • -0,51%
  • 19,31€
  • -1,78%

En total, assenyala l'empresa, s'han rebut 13 ofertes entre el 5 i el 30 de juny, període durant el qual s'ha desenvolupat aquesta darrera part del procés.

Els serveis logístics oferts per a aquesta infraestructura són les operacions de descàrrega, emmagatzematge i càrrega de GNL. Dins el règim d'accés regulat, la planta d'El Musel contempla una mínima regasificació per a la correcta gestió de la terminal, així com el servei de càrrega de cisternes.

"La posada en marxa d'El Musel suposa una fita per a l'inici de les operacions comercials de la infraestructura, que forma part del Pla Més Seguretat Energètica del Govern, i permetrà reforçar la seguretat de subministrament energètic a Europa", indiquen des d'Enagás.

La terminal ja va rebre fa unes setmanes el seu primer vaixell, el Cool Racer –de 174.000 m de capacitat–, que va fer una primera descàrrega, pas previ necessari des del punt de vista tècnic abans de la posada en marxa comercial de la terminal, que començarà el proper 31 de juliol.

La planta de Gijón podrà aportar fins a 8.000 milions de metres cúbics de capacitat a l'any de GNL a la seguretat del subministrament energètic europeu. Aquesta instal·lació permetrà l'atracament de vaixells entre 50.000 i 266.000 metres cúbics, compta amb dos tancs de 150.000 metres cúbics de capacitat d'emmagatzematge de GNL, dos carregadors de cisternes amb capacitat per carregar un màxim de 9GWh/dia i una capacitat d'emissió màxima de 800.000 Nm³/h.

El 28 de febrer passat, Enagás i Reganosa van signar un acord per adquirir per part d'Enagás la xarxa de 130 km de gasoductes de Reganosa i aquesta el 25% de la Planta d'El Musel. Aquesta operació permetrà aprofitar les seves sinergies i treballar conjuntament als serveis oferts per la planta i en noves possibilitats de col·laboració per reforçar la seguretat de subministrament i avançar en els objectius de descarbonització d'Espanya i Europa.

Noticias relacionadas

contador