ep archivo   tesla lanza un nuevo model 3 con potencia de hasta 460 cv y autonomia de 528 km por
TESLA - Archivo

L'Administració Nacional de Seguretat del Trànsit a les Carreteres (NHTSA, per les sigles en anglès) ha obert una investigació sobre el programari de Conducció Autònoma Total (FSD, per les sigles en anglès) de 2,4 milions de vehicles de Tesla, una important part de la flota del fabricant nord-americà de cotxes elèctrics.

  • 220,96$
  • 0,03%

Segons una informació de Reuters, aquesta investigació es produeix després d'un incident en què es va veure involucrat un vehicle equipat amb la funció FSD de Tesla i que va provocar la mort d'un vianant, així com diversos accidents més. Els detalls específics de l'accident, com ara la ubicació o el model de cotxe involucrat, no han estat revelats pel regulador de la seguretat viària.

Atès que la investigació es troba en les fases inicials, l'NHTSA tampoc ha detallat quines seran les accions que podria prendre contra Tesla. La companyia no s'ha pronunciat públicament.

L'NHTSA avaluarà la capacitat d'FSD per detectar i respondre adequadament a les condicions de visibilitat reduïda, entre d'altres problemes. Diversos d'aquests incidents s'haurien produït a zones de baixa visibilitat, com per la llum del sol o la boira, per la resplendor del sol, la boira i la pols en suspensió.

Segons alguns experts del sector, l'enfocament de "només càmeres" de Tesla per als sistemes de conducció parcial i totalment autònoma podria causar problemes en condicions de baixa visibilitat, ja que els vehicles no disposen d'un conjunt de sensors d'entrada.

"Les condicions meteorològiques poden afectar la capacitat de la càmera per veure les coses, i crec que l'entorn normatiu influirà en aquest aspecte. Aquest podria ser un dels principals obstacles en allò que jo anomenaria un llançament a curt termini d'aquesta tecnologia i aquests productes”, explica Jeff Schuster, vicepresident de GlobalData. Rivals de Tesla que utilitzen sistemes similars es basen en costosos sensors com el LiDAR per detectar millor l'entorn de conducció.

La investigació podria suposar un problema per a la companyia d'Elon Musk en un moment en què està intentant canviar l'enfocament de Tesla a la tecnologia de conducció autònoma i robotaxi en un context de creixent competència i feble demanda.

Així mateix, aquest divendres també s'ha conegut que la Xina ha endarrerit el llançament de la tecnologia FSD al país per problemes relacionats amb el reconeixement de la cartografia i la seguretat de les dades que maneja la companyia. Tesla planeja desplegar aquest sistema a Europa i la Xina durant el primer trimestre del 2025, encara que necessita certes aprovacions reguladores.

No és la primera vegada que Tesla té problemes amb aquest sistema. A finals del 2023, la companyia va retirar 2 milions de cotxes als Estats Units per instal·lar-hi més salvaguardes al sistema d'assistència avançada a la conducció Autopilot. Des del 2016, l'NHTSA havia obert més de tres dotzenes d'investigacions especials d'accidents de Tesla en casos en què se sospitava que s'utilitzaven sistemes de conducció com ara Autopilot.

"La tecnologia automatitzada és molt prometedora per millorar la seguretat, però només quan es desplega de manera responsable. L'acció és un exemple de com millorar els sistemes automatitzats prioritzant la seguretat", va apuntar aleshores el regulador.

Noticias relacionadas

contador