El Consell Nacional de Relacions Laborals dels Estats Units (NLRB per les sigles en anglès) ha presentat una queixa contra Google i la seva empresa matriu Alphabet, en què acusa el gegant tecnològic de violar les lleis laborals de país. En concret, l'empresa suposadament "interferia, restringia i coaccionava els empleats en l'exercici dels seus drets garantits a la Secció 7 de la Llei", segons la denúncia presentada dimarts.
- 192,04$
- -0,98%
- 193,17$
- -1,14%
Específicament, els documents del cas de l'NLRB acusen Google d'espiar il·legalment els empleats, d'acomiadar a diversos empleats en represàlia per intentar sindicalitzar-se, i de bloquejar il·legalment els empleats perquè no comparteixin les queixes i informació laboral entre ells utilitzant eines generals com calendaris, correu electrònic, sales de reunions i una eina de comunicació interna de Google anomenada MemeGen.
L'NLRB va dir que espera una resposta de Google per al 16 de desembre i l'agència celebrarà una audiència el 12 d'abril de 2021, a San Francisco.
La conclusió de l'NLRB arriba un any després que la 'CNBC' informés que l'NLRB havia iniciat una nova investigació sobre les pràctiques laborals de Google. També es produeix després d'un acord important de 310 milions de dòlars de Google a una demanda d'accionistes d'Alphabet que al·legava que l'empresa havia manejat malament les reclamacions de mala conducta sexual dels seus executius.
L'última investigació es deu a l'enrenou dels empleats per l'interrogatori i posterior acomiadament d'empleats, entre ells Rebecca Rivers i Laurence Berland, al quals se'ls havia concedit una baixa administrativa sobtada i indefinida el novembre de 2019 per suposadament "distribuir informació empresarial fora de l'àmbit de la seva feina". La setmana del Dia d'Acció de Gràcies de 2019, Google va acomiadar quatre empleats, incloent-hi Berland i Rivers, i al·lega que compartien documents confidencials i violaven la seguretat. Els treballadors van presentar una queixa a l'NLRB poc després.