ep fachada de la sede de grifols a 9 de marzo de 2023 en coslada madrid especializada en el sector
Ricardo Rubio - Europa Press

Grifols ha anunciat que els primers centres de donació a Egipte han estat certificats per l'autoritat que estableix els criteris internacionals de qualitat i seguretat de la indústria del plasma. Així, aquests han esdevingut els primers fora d'Amèrica del Nord i Europa a rebre aquesta distinció.

  • 9,99€
  • 1,48%

La certificació IQPP cobreix ara aquests centres de donació de Grifols Egypt, però la companyia espera que també inclogui els vint centres més que s'obriran fins a finals del 2024. En aquest sentit, el reconeixement inclou tots els processos clau relatius a la salut de les persones donants i la qualitat de l'operativa dels centres de donació per tal de "garantir els nivells més alts d'excel·lència del plasma utilitzat per fabricar els tractaments dels pacients".

Grifols ha destacat que pretén completar “l'única plataforma totalment integrada de subministrament de plasma del món”. Es tracta d'un model que cerca l'autosuficiència en medicaments plasmàtics, en què el plasma recol·lectat a Egipte es transformi en medicaments al país, que puguin ser utilitzats per tractar pacients egipcis i enfortir el sistema sanitari del país.

Així mateix, els hospitals egipcis rebran els primers medicaments de Grifols Egypt. És a dir, grans quantitats d'albúmina que s'utilitzen en cirurgia major i en el tractament de traumatismes i cremades. D'aquesta manera, s'iniciarà un flux continu d'altres productes terapèutics que també inclouran immunoglobulines per a immunodeficiències i factors de coagulació de sang per tractar trastorns hemorràgics.

De moment, els medicaments s'estan fabricant a la planta que té Grifols a Parets del Vallès, a Barcelona, fins que el nou complex productiu de Grifols Egypt estigui acabat i operatiu. Actualment es troba en construcció a la ciutat mèdica de la Nova Capital Administrativa i també inclou àrees d'anàlisi i d'emmagatzematge.

Raimon Grifols, Chief Corporate Officer de Grifols, ha indicat que la companyia s'enorgulleix d'aconseguir aquesta certificació, ja que suposa "un altre gran pas a l'establiment d'una infraestructura integrada per a l'obtenció de plasma i el seu processament, que beneficiarà els i les pacients del país i de tota la regió".

Per la seva banda, el Dr. Magdy Amin, CEO de Grifols Egypt, ha destacat que el reconeixement "està d'acord amb el compromís d'Egipte de convertir-se en líder en obtenció de plasma i atenció sanitària a l'Orient Mitjà i Àfrica". Una cosa a la qual Anita Brikman, presidenta i CEO de la PPTA, ha afegit que "aquesta és la primera vegada que s'implementen els estàndards IQPP a l'Àfrica".

Noticias relacionadas

contador