ep archivo   planta de regasificacion de enagas del puerto de barcelona en barcelona espana
Kike Rincón - Europa Press - Archivo

Els analistes avalen els resultats d'Enagás. Tot i que la companyia ha registrat unes pèrdues de 210,8 milions d'euros entre el gener i el juny per les minusvalideses de la venda de Tallgrass, creuen que l'operació "és positiva per a l'acció", alhora que remarquen que altres magnituds han superat les expectatives del consens de mercat.

  • 13,86€
  • 0,58%

Aquest és el cas de l'EBITDA, que ha assolit els 385,7 milions d'euros, un 3,7% més respecte al mateix període de l'any anterior, el benefici recurrent, que s'ha situat als 148 milions, un 10% més que al primer semestre del 2023, i la generació de cash flow.

Per als experts de Bankinter, entre les principals tendències dels comptes d'Enagás hi ha l'estabilitat a la contribució del negoci regulat de transport de gas. "La base d'actius regulats (RAB) cau davant la falta d'inversions a la xarxa de transport de gas i resulta en menors ingressos regulats", subratllen.

Així mateix, indiquen que la contribució a l'EBITDA del negoci es manté estable gràcies a ingressos addicionals (relatives a la posada en marxa de la planta de regasificació de Musel) i a la contenció de costos operatius.

D'altra banda, posen el focus sobre la contribució més gran de les filials internacionals després d'augmentar la participació en TAP del 16% al 20%, i sobre la positiva generació de cash flow (+10%) “que permet una reducció de deute de -6 % al període". "L'equip gestor manté les guies de BNA ordinari per al conjunt de l'any: entre 260 milions i 270 milions (entre -10% i -13%). El creixement del BNA ordinari anirà perdent tracció al llarg de l'any a mesura que es dilueixin els factors positius del primer semestre", afegeixen.

Després de la publicació d'aquestes xifres, a Bankinter mantenen la recomanació de compra sobre Enagás i diuen que, malgrat les minusvàlues comptables, la desinversió a Tallgrass és positiva per al grup per diversos motius.

En primer lloc, “l'entrada de fons (1.000 milions) permet reduir deute (-30%) i millorar la ràtio de FF0/Deute Net per al període 2024-26 (22% des del 15%). Això col·loca el grup en una posició financera més còmoda per assegurar el repartiment de dividends als accionistes i afrontar amb més comoditat les futures inversions en infraestructures d'hidrogen verd".

També comenten que el preu obtingut és superior al consens de valoració de mercat i que "Enagás no rebia dividends de Tallgrass ni esperava rebre'ls fins, almenys, el 2027. Enagás reitera el seu compromís de DPA per a 2024-26 a 1,00 euro/ acció. La rendibilitat per dividend als preus actuals és el 7,2%”, conclouen.

Noticias relacionadas

contador