elon musk 20240406102406

Els accionistes de Tesla van votar aquest dijous a favor de reinstaurar el paquet salarial multimilionari de 56.000 milions de dòlars a Elon Musk després que fos aprovat el 2018 també a Junta i que una jutgessa de Delaware l'anul·lés a principis d'aquest any després d'una denúncia accionista de l'automobilística. També han aprovat el trasllat de la seu fiscal de la companyia a Texas des de Delaware.

  • 260,46$
  • 2,45%

"A la Reunió Anual d'Accionistes d'avui, els accionistes de Tesla han aprovat aclaparadorament la ratificació del Premi a l'Acompliment del CEO del 2018 i el canvi de domicili de la companyia a Texas. Tesla ha presentat tots els documents necessaris per efectuar-ne la conversió en una corporació de Texas i pot confirmar que la companyia ara està incorporada a Texas", indica el document publicat per l'empresa després de la Junta.

La votació a favor del pla de compensació a Musk no anul·la la decisió judicial, però proporciona una victòria al CEO de Tesla i podria ajudar-lo per convèncer el tribunal que li atorgui els diners en el futur. La jutge de Delaware examinarà la votació i requerirà que Tesla demostri que el procés no va patir cap coacció ni es va veure influenciat indegudament per Musk, assenyalen els experts.

Musk va pujar ahir a l'escenari durant la Junta, després que s'anunciessin els resultats preliminars de la votació, per mostrar la seva satisfacció: “Només vull començar dient Déu meu! Us estimo, nois". El CEO de Tesla havia amenaçat de deixar de centrar-se a dirigir la companyia i posar el focus en els seus altres negocis si la votació era negativa.

Al gener, un tribunal de Delaware va qualificar la paga com a “inconcebible”. La jutgessa Kathaleen McCormick va determinar que els membres de la junta directiva de Tesla no tenien independència de Musk, no van negociar adequadament amb el CEO i no van donar als accionistes una imatge completa abans de demanar-los que votessin sobre el pla de compensació.

Les accions de Tesla van pujar ahir un 2,92%, però baixen un 27% des del començament d'any per la disminució en les vendes que enfronta la companyia.

Noticias relacionadas

contador