Tesla continua imparable a la borsa. Els títols de l'automobilística van superar aquest dilluns els 1.800 dòlars per primera vegada a la història, la qual cosa ha propiciat que el fundador de la companyia i principal accionista, Elon Musk, s'hagi convertit en la quarta persona més rica del món. El seu patrimoni ha augmentat gairebé 8.000 milions de dòlars en un sol dia.
- 338,59$
- -3,96%
D'aquesta manera, la fortuna de l'empresari estatunidenc, que s'està fent d'or gràcies als cotxes elèctrics de Tesla, se situa ja en 84.800 milions de dòlars, desbancant el magnat francès del luxe Bernard Arnault, president i conseller delegat d'LVMH, segons les xifres recollides pel Bloomberg Billionaires Index.
Musk va incrementar el seu patrimoni aquest dilluns en 7.780 milions de dòlars gràcies a la forta revaloració de les accions de Tesla, de la qual és el principal accionista amb un 18% capital aproximadament. En concret, els títols del fabricant automobilístic van pujar un 11,4%, fins a assolir un preu rècord de 1.835,64 dòlars, que eleva a més de 342.000 milions de dòlars la capitalització de la companyia. Aquest dimarts manté les pujades, amb un rebot del 2,6%.
El ral·li de la cotització de Tesla, que s'ha revalorat un 339% enguany des dels 418,33 dòlars que va marcar al tancament de 2019, s'ha intensificat durant les últimes sessions abans que la companyia executi un 'split' pel qual cada accionista registrat el 21 d'agost rebrà un dividend de quatre accions ordinàries addicionals per cada títol que posseeixi.
Les noves accions es distribuiran al tancament de la negociació del dia 28 d'agost. Aquest moviment de Tesla s'uneix al realitzat per altres companyies, com és el cas d'Apple, que també va anunciar fa unes setmanes que les seves accions es multiplicarien per quatre per abaixar el preu dels seus títols.
D'aquesta manera, l'escalada de Tesla a Wall Street ha impulsat també l'ascens d'Elon Musk entre els més rics del planeta, amb un increment de la seva fortuna personal estimat en uns 57.200 milions de dòlars el 2020. Amb l'ascens d'Elon Musk al quart lloc entre les grans fortunes, els grans líders tecnològics estatunidencs acaparen els llocs més rellevants de l'índex, liderat per Jeff Bezos, fundador i conseller delegat d'Amazon, amb una fortuna estimada d'uns 188.000 milions de dòlars, per davant de Bill Gates, fundador de Microsoft, amb un patrimoni de 121.000 milions de dòlars, i de Mark Zuckerberg, fundador i conseller delegat de Facebook, la riquesa estimada del qual ronda els 99.000 milions de dòlars.
De fet, l'impacte de la pandèmia en l'economia i els hàbits de consum mundials no ha fet sinó accentuar el predomini de la riquesa tecnològica, ja que entre les deu primeres posicions de l'índex figuren set persones el patrimoni de les quals està relacionat en gran manera amb el sector, incloent-hi Steve Ballmer, exconseller delegat de Microsoft, en vuitena posició, just davant dels fundadors de Google, Larry Page i Sergey Brin.
AMANCIO ORTEGA CAU A LA 16a POSICIÓ
Per part seva, Amancio Ortega apareix com el primer espanyol (16a posició) a l'índex elaborat per Bloomberg, amb una fortuna estimada de 59.700 milions de dòlars, la qual cosa suposa una caiguda des que va començar l'any d'uns 15.800 milions de dòlars, la segona més destacada entre els 500 membres del llistat, només per darrere de la reculada de 20.700 milions de dòlars en el patrimoni de Bernard Arnault.
Per darrere d'Amancio Ortega, els únics espanyols del rànquing són la seva filla Sandra Ortega, amb una riquesa estimada de 6.930 milions de dòlars, la qual cosa suposa un descens d'uns 971 milions de dòlars al 2020, així com l'empresari Rafael del Pino, president de Ferrovial, amb un patrimoni d'uns 4.860 milions de dòlars.