elon-musk-ceo-tesla 1
Reuters

Elon Musk segueix donant forma a X, abans coneguda com a Twitter. Entre les darreres mesures que el magnant planeja dur a terme hi ha la possibilitat de cobrar una "petita quota mensual" a tots els usuaris de la xarxa social amb l'objectiu de combatre el problema dels bots.

"L'única i més important raó per tenir un petit pagament mensual per l'ús de X és que és l'única manera que se m'acut per combatre els vasts exèrcits de bots", ha assenyalat Musk durant una trobada emesa a través de la plataforma amb el primer ministre d'Israel, Benjamí Netanyahu.

El també propietari de Tesla no ha aportat més detalls sobre aquest pla, però sí que ha explicat que desenvolupar un bot costa una fracció de cèntim, encara que si algú ha de pagar per tenir un perfil, el cost efectiu es tornaria molt alt, ja que, segons ha avançat, “cada vegada que algú vulgui sumar un bot a la plataforma, necessitaria un altre mètode de pagament nou”.

La xarxa social ja compta amb un pla de pagament anomenat X Premium (abans Twitter Blue) que costa 8 dòlars mensuals i en què els subscriptors poden sol·licitar la verificació dels seus comptes per mostrar la marca del doble check blau, l'accés a X Pro (TweetDeck) o la possibilitat de crear publicacions més llargues.

Així mateix, poden optar per rebre ingressos per publicitat si han aconseguit almenys 5 milions d'impressions a les seves publicacions durant els últims tres mesos.

Tot i això, la nova subscripció que estudia Musk seria diferent a aquesta i els usuaris de X Premium podran continuar gaudint dels seus avantatges com fins ara.

Durant la conversa amb Netanyahu, el magnat també ha compartit dades sobre el nombre de subscriptors amb què compta X, assegurant que la plataforma té ara 550 milions d'usuaris mensuals, que generen entre 100 i 200 milions de publicacions cada dia, sense aclarir quants en són autèntics o són bots.

contador