ep archivo   elon musk
TESLA - Archivo
251,52$
  • 5,13$
  • 2,08%

El CEO de Tesla, Elon Musk, "ha estat pertot arreu aquest any". Aquesta és només una de les frases amb què el Financial Times justifica la seva elecció del controvertit magnat com a 'Persona de l'Any 2021', un honor que havia rebut tan sols dos dies abans també de la revista Time.

Musk no només ha hagut de construir un mercat de vehicles elèctrics gairebé sense ajuda mentre lluitava contra la fallida, sinó que també ha lliurat una batalla constant amb els venedors a curt a Wall Street i ha iniciat baralles amb els reguladors, prossegueix el Financial Times.

Aquest any li ha arribat el moment, ja que empreses que van des de Ford a Volkswagen i Mercedes-Benz han compromès inequívocament el seu futur amb els vehicles elèctrics. Dimarts, Toyota va ser la darrera a anunciar una inversió de 35.000 milions de dòlars en la fabricació de vehicles elèctrics.

"Durant molt de temps, la resta de la indústria automobilística ens deia a Tesla i a mi ximples i fraudulents", diu Musk en una entrevista amb el Financial Times. "Deien que els cotxes elèctrics no funcionarien, que no es podia aconseguir l'autonomia i les prestacions. I encara que ho fessis, ningú els compraria".

A més, armat amb 66,3 milions de seguidors, ha utilitzat el seu hiperactiu compte de Twitter per promocionar dogecoin, una criptomoneda que va començar com una broma i el nom de la qual és un homenatge a un meme d'Internet amb un gos shiba inu. A més, ha continuat amb l'assetjament als reguladors, incloent-hi la SEC, malgrat haver pagat una multa de 20 milions de dòlars el 2018 després que el regulador borsari l'acusés de cometre frau borsari amb els tuits.

Time, per part seva, ha justificat la seva decisió de decantar-se per a aquest títol per l'home més ric del món, destacant que ha ampliat els límits dels cotxes elèctrics i l'exploració espacial comercial. És a dir, pels seus progressos a Tesla i SpaceX, respectivament.

Noticias relacionadas

contador