Elizabeth Holmes

Elizabeth Holmes ha estat declarada culpable de frau criminal pel seu paper en la creació de l'empresa d'anàlisi de sang Theranos fins a convertir-la en una companyia de 9.000 milions de dòlars que es va enfonsar en un escàndol.

Un jurat de San José, Califòrnia, va emetre el veredicte després d'escoltar durant tres mesos diferents testimonis. Holmes, de 37 anys, s'enfronta a una pena màxima de 20 anys de presó, encara que probablement serà menor. S'espera que recorri la condemna i la sentència que rebi.

"Els membres del jurat en aquest judici de 15 setmanes van navegar per un cas complex enmig d'una pandèmia i d'obstacles de programació", va dir la fiscal federal de San Francisco, Stephanie Hinds, en un comunicat recollit per Bloomberg. "Els veredictes en aquest cas reflecteixen la culpabilitat de la Sra. Holmes en aquest frau d'inversors a gran escala i ara s'ha d'enfrontar a la sentència pels seus crims", va afegir.

Els mitjans internacionals destaquen que Holmes va romandre "perfectament quieta i dreta" mentre es llegia el veredicte. Va mirar directament els membres del jurat mentre el jutge els interrogava per determinar si el veredicte coincidia amb les seves conclusions, descriuen.

La caiguda d'Holmes des del seu estatus de cap executiva cèlebre a delinqüent condemnada marca un dels descensos més dramàtics a la història de Silicon Valley. Després de deliberar durant set dies complets, els membres del jurat van coincidir dilluns amb els fiscals en què Holmes va mentir als inversors durant diversos anys sobre la precisió i les capacitats dels analitzadors de sang de Theranos.

contador