mounjaro lilly
Eli Lilly

La farmacèutica Eli Lilly ha presentat aquest dilluns Mounjaro (tirzepatida), el seu nou medicament per tractar la diabetis de tipus 2 (DM2) o per al control del pes en persones amb obesitat, i que estarà molt aviat disponible a Espanya, tal com ha informat la companyia en un comunicat.

Aquest fàrmac, d'administració subcutània setmanal, es podrà adquirir a partir del proper 1 de juliol a les farmàcies espanyoles, sempre sota prescripció mèdica, amb les dosis de 5 i 10 mg.

És el primer fàrmac d'una nova família terapèutica que actua sobre els receptors GIP i GLP-1. El seu mecanisme d'acció, a més d'afavorir el control glucèmic, fa que disminueixi la gana, augmenti la sensació de sacietat i es redueixi l'excés de greix, incloent-hi el greix visceral al perímetre de la cintura.

A les persones amb DM2, millora el control glucèmic a través de múltiples mecanismes que inclouen més secreció d'insulina, menor secreció de glucagó i una millor sensibilitat a la insulina1.

Als estudis clínics realitzats en persones amb DM2, tirzepatida ha demostrat un bon control glucèmic [fins al 87% dels pacients va assolir nivells d'hemoglobina glicada (HbA1c) de 6,5% o inferiors en comparació amb el 66,2% dels tractats amb semaglutida 1mg], i fins i tot al voltant del 50% assoleix nivells similars als d'una persona sense diabetis (HbA1c ≤5,7%) enfront del 19,7% que s'aconsegueix amb semaglutida 1,2, amb pèrdues de pes de mitjana de fins a 12,4kg amb tirzepatida enfront de 6,2kg amb semaglutida, tot això amb un perfil de seguretat favorable 1,2.

En persones amb sobrepès i obesitat sense diabetis, tirzepatida va mostrar una reducció de pes mitjana de fins al 22,5% (23,6 kg) a la setmana 72 i, a més, 4 de cada 10 pacients van aconseguir una pèrdua de pes igual o superior al 25% 1,4. Tot plegat amb una elevada taxa de resposta: el 96% dels pacients van aconseguir una reducció igual o superior al 5% al ​​cap de 72 setmanes de tractament 1,4.

contador