eli-lilly

La farmacèutica Eli Lilly ha suspès els assajos amb la seva teràpia experimental d'anticossos contra la Covid-19 per temors sobre la seva seguretat, dies després que el president dels EUA, Donald Trump, elogiés el tractament i l'empresa en sol·licités l'aprovació d'emergència.

Segons el diari 'The New York Times', funcionaris estatunidencs han indicat en un intercanvi de correus electrònics aquest dimarts que l'empresa amb seu a Indianapolis (Indiana) havia suspès els assajos clínics amb anticossos per "potencials preocupacions de seguretat".

"Lilly dóna suport a la decisió independent de la DSMB de garantir amb cautela la seguretat dels pacients que participen en aquest estudi", ha assenyalat la companyia en un comunicat, recollit per la cadena de televisió CNN.

Les proves estaven dissenyades per comprovar l'efectivitat de la teràpia en centenars de malalts hospitalitzats amb Covid en comparació amb l'administració d'un placebo i de l'antiviral Remdesivir, utilitzat àmpliament, però també de manera experimental, davant infeccions del nou coronavirus.

La suspensió comporta una pausa en la incorporació de nous pacients a les proves per a "extremar la precaució".

Les pauses en teràpies d'aquest tipus no són inusuals i normalment suposen la revisió per part d'un comitè d'experts independents de les dades per determinar si el tractament és el responsable dels efectes secundaris, que l'empresa no ha detallat.

TAMBÉ JOHNSON & JONHSON I ASTRAZENECA

La multinacional Johnson & Johnson va anunciar aquest dilluns que ha suspès els seus assajos de la fase 3, la final, per a una vacuna contra la Covid-19 per seguretat després que un voluntari emmalaltís durant els assajos.

Una raó similar va portar fa un mes a AstraZeneca a suspendre una part dels seus assajos en la recta final de les proves clíniques per a l'obtenció d'una vacuna en temps rècord, per al que compten amb el suport del Govern federal estatunidenc.

Noticias relacionadas

contador