ep archivo - applus
APPLUS - Archivo

El termini d'acceptació de l'oferta pública d'adquisició (OPA) d'Amber (vehicle d'inversió d'I Squared Capital i TDX) sobre Applus s'estendrà del 21 de maig al 4 de juny, ambdues dates incloses, segons ha informat aquest dilluns la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 12,80€
  • 0,00%

"En relació amb el procés d'ofertes competidores sobre Applus Services, en haver desistit Manzana Spain Bidco (Apollo) de la seva oferta amb data 16/05/2024, només subsisteix l'oferta formulada per Amber EquityCo, per la qual cosa les acceptacions de l'oferta formulada per Manzana Spain Bidco han quedat sense efecte", ha detallat el regulador espanyol.

De la mateixa manera, la Comissió ha indicat que les declaracions d'acceptació rebudes per l'oferta formulada per Amber abans de la modificació en fase de sobres s'entendrà que "s'adhereixen a l'oferta modificada amb el preu millorat de 12,78 euros per acció, excepte declaració expressa en contra del destinatari de l'oferta, subjecta als mateixos requisits establerts inicialment per acceptar-los".

"Les declaracions d'acceptació múltiples que van ser formulades pels accionistes d'Applus Services durant el referit termini d'acceptació de les opes competidores s'atribuiran a l'oferta d'Amber EquityCo, tant aquelles en què l'oferta d'Amber EquityCo era la primera preferència de l'acceptant com aquelles en què era la segona en l'ordre preferència, per haver quedat sense efecte les acceptacions de l'oferta de Manzana Spain Bidco després del seu desistiment, en virtut de l'article 43 del Reial Decret 1066/2007” ha afegit la CNMV.

A més, el regulador ha destacat que la resta dels accionistes d'Applus que vulgui acceptar l'oferta "ho haurà de fer en els termes previstos al fullet de l'oferta durant el termini d'acceptació". "En trobar l'oferta d'Amber EquityCo condicionada a la seva acceptació per un mínim del 50% del capital (64.537.067 accions) i ser aquesta l'única oferta sobre Applus Services que subsisteix, en cas que l'oferta no sigui acceptada per aquest nombre mínim d'accions i Amber EquityCo no renunciï al compliment de la condició adquirint tots els valors oferts, l'oferta quedarà sense efecte", ha afegit.

Cal recordar que el fons Apollo va anunciar que es retirava de l'OPA sobre Applus divendres passat, deixant via lliure a ISQ i TDX per aconseguir el control de la companyia. Aquests dos últims ja havien pres avantatge el 29 d'abril passat amb l'obertura dels sobres en què estaven contingudes les dues ofertes.

En concret, la primera va sol·licitar autorització per millorar l'oferta fins als ja esmentats 12,78 euros per títol, mentre que Apollo feia el mateix i augmentava la seva oferta fins als 12,51 euros. Com que la diferència entre preus no complia el requisit de ser menor del 2%, Apollo, primer oferent, no va poder presentar una millora després de l'obertura dels sobres.

Noticias relacionadas

contador