ep archivo   oficinas de berkeley en retortillo
BERKELEY - Archivo

El resultat de les eleccions municipals i autonòmiques a Espanya, amb el triomf del Partit Popular, anima aquest dilluns la cotització de Berkeley, que puja més d'un 7% al Mercat Continu. Com sabeu, el govern actual és contrari al seu projecte de mina d'urani a Salamanca i un possible triomf el PP també al desembre obriria la porta que pugui tirar endavant.

  • 0,20€
  • -0,50%

Al seu últim comunicat defensant el projecte, Berkeley instava el Govern a resoldre "de manera amistosa" i "mitjançant ràpides negociacions" la decisió de l'Executiu de vetar el seu projecte a Retortillo (Salamanca). Per a Berkeley, la mesura s'ha pres per una qüestió “merament ideològica”. "No hi ha justificació, ni tan sols tècnica o mediambiental", deia Berkeley el 16 de maig passat.

“Si el projecte fos revisat i es tinguessin en compte els aclariments que s'han proporcionat al Ministeri, en estar tècnicament completat i finançat, podem garantir la independència energètica d'urani per al subministrament de les centrals nuclears nacionals, que amb la Llei actual estaran actives fins al 2035”, explicava Francisco Bellón, president de Berkeley Minera Espanya fa uns dies.

La companyia ha insistit que podria construir les seves instal·lacions a Retortillo en menys de 24 mesos i que, durant aquest període de temps, supliria totalment la importació d'urani procedent de Rússia i fins i tot d'altres països "amb gran inseguretat jurídica".

Berkeley ha subratllat en aquest sentit que Espanya, segons dades del 2021 publicades per ENUSA, importa un 29,1% d'urani de Rússia, un 34,4% del Kazakhstan i un 14,6% d'Uzbekistan, a més d'un 12,6 % del Canadà i un 9,3% del Níger.

Noticias relacionadas

contador