• Els de Cupertino van reduir a la meitat el seu objectiu de producció del seu últim telèfon intel·ligent durant el primer trimestre d'aquest any
Tim Cook Apple

L'iPhone X serà, de nou, el protagonista dels resultats del primer trimestre d'aquest any d'Apple. La companyia de major capitalització borsària del món rendeix comptes davant el mercat aquest dimarts, després del tancament de Wall Street, i els analistes preveuen que el seu últim telèfon intel·ligent no ha estat a l'altura de les expectatives.

  • 227,52$
  • 0,51%

La tecnològica liderada per Tim Cook ja va reduir a la meitat a finals de gener el seu objectiu de producció de l'iPhone X per als tres primers mesos de 2018. Quan el va llançar al mercat, va estimar que produiria aquest primer trimestre un total de 40 milions d'unitats. No obstant això, el va reduir fins als 20 milions.

El principal motiu llavors per aquesta baixada en les estimacions de la mateixa companyia va ser unes vendes més baixes de les esperades durant l'època nadalenca en mercats clau per a Apple com Europa, Estats Units i la Xina. Aquests dos últims representen més de la meitat del negoci de la companyia (el 54,8%), segons recull FactSet.

De fet, alguns consumidors del gegant asiàtic estan evitant els iPhone per ser cars, cosa que estaria provocant que rivals locals com Oppo o Viu estiguin guanyant quota de mercat, segons recull MarketWatch.

L'iPhone X va sortir al mercat amb un preu de 999 dòlars (806 euros) al país nord-americà, i a 1.159 euros a Espanya. Aquest alt preu es deu sobretot al cost de les pantalles OLED fabricades per Samsung Electronics.

FEBLES PREVISIONS DE TAIWAN SEMICONDUCTOR

I és que aquestes males previsions sobre l'iPhone en general (i l'iPhone X en particular) es van revifar aquest mes d'abril, quan el fabricant de xips Taiwan Semiconductor va donar a conèixer unes previsions pitjors del que s'esperava per al segon trimestre d'aquest any.

L'analista de Morgan Stanley Charlie Chan va assenyalar llavors la companyia de la poma, ja que va assegurar que la mala orientació del gegant asiàtic de xips es deu, sobretot, a l'iPhone. "La semi-debilitat dels telèfons intel·ligents és la principal raó del dèficit d'ingressos" de Taiwan Semiconductor, segons ha indicat Chan el passat dia 19 en una nota per als clients.

IPHONE X DE BAIX PREU?

Tot això obre camí que els de Tim Cook posin a la venda a curt termini un iPhone 'low cost', és a dir, de baix preu. Segons ha informat Bloomberg News a principis d'any, aquest nou mòbil seria semblant a l'iPhone X.

"Aquest iPhone X de preu baix, en essència, hauria de ser un producte reeixit. Aquest llançament en si podria moure les vendes de l'iPhone fins a un 5% anual", segons va declarar a Market Watch Gene Munster, cofundador de Loup Ventures i analista d'Apple.

Noticias relacionadas

contador