• La CNMV va eximir de llançar una OPA per garantir la viabilitat del grup
cbvertice3

Squirrel Capital, un grup inversor representat pel despatx d'advocats de Pablo Pereiro, ha comunicat a la CNMV que eleva la seva participació en Vértice 360º del 24% al 54% del capital, segons consta als registres. La productora audiovisual, que es troba en ple procés d'ampliació de capital per garantir la seva viabilitat, ha rebut la cridada d'atenció del supervisor perquè realitzi un agrupament d’accions i eviti l'especulació en l'acció, que cotitza per sota de 2 cèntims.

  • 1,48€
  • 2,07%

Vértice 360º segueix en subhasta i els seus títols no han aconseguit començar a cotitzar encara aquest divendres. Això, després de l'alerta 'sense precedents' llançada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ahir, dijous, en què recomana "màxima cautela als accionistes i inversors en la negociació de les accions de la companyia".

La CNMV continua la seva alerta destacant que "es podria produir una negociació desordenada de les accions d'aquesta companyia que transmeti una imatge distorsionada sobre el seu valor, especialment després de l'admissió a cotització de les noves accions sorgides de la recent ampliació de capital (passant les accions en circulació de 337 milions a 5.984 milions", és a dir, que la companyia va multiplicar per gairebé 17 vegades els seus números de títols en circulació.

Des del seu retorn al parquet espanyol, Vértice ha acumulat una pujada del 300% en borsa, després de desplomar-se fins a un 70% durant els primers dies de la seva tornada. Després de la seva emissió massiva d'accions i amb una cotització de tot just 2 cèntims d'euro, la seva capitalització en borsa ha superat els 100 milions d'euros. La companyia assegura al comunicat que l'avís de la CNMV ha manifestat "opinions subjectives, mai expressades ni advertides amb anterioritat a la companyia durant tot el procés d'ampliació de capital" iniciat a l'agost de 2017.

Vértice assegura que ha complert tots els requisits legals perquè s'admeten a negociació dels nous títols, i que la prova d'això és que la pròpia CNMV ha acceptat a cotització les noves accions. A més, la companyia assenyala que "fa seu, entén i comparteix el malestar dels accionistes de la companyia davant d'una comunicació - sense precedents- que entenem extemporània", i assegura que l'alerta "ha pogut i pot influir en la voluntat del mercat i , conseqüentment, en perjudici de la cotització de l'empresa i dels accionistes".

El grup va tancar la sessió d'aquest dijous amb una caiguda del 6,5% al mercat continu. El consell de Vértice ha assegurat que "ha defensat, defensa i defensarà els interessos de tots els accionistes", i afirma que la companyia no té deute, és "sòlida i solvent" i que "ja és i serà un referent nacional i internacional" . "L'empresa entén que el seu valor de capitalització borsària ha d'establir el mercat, lliure i sobirà", conclou.

Noticias relacionadas

contador