ep archivo   tren ice l de talgo cruzando el puente internacional entre irun espana y hendaya
DB AG/DIRK WITTMANN - Archivo

El govern espanyol està negociant amb el grup Escribano la seva entrada al capital de Talgo, dins dels seus esforços per fer una contraopa que competeixi amb la realitzada pel grup hongarès Magyar Vagon.

  • 3,98€
  • -0,13%

L'objectiu del Govern és que Escribano, que ja és accionista de referència d'Indra, es converteixi en un soci industrial de Talgo, després que CriteriaCaixa s'hagi desmarcat de l'oferiment de l'Executiu, ja que invertir al fabricant de trens no encaixa dins la seva política.

La setmana passada, es va publicar que el grup txec Skoda també havia estat sondejat per participar en una contraoferta sobre el fabricant de trens.

Els experts de Banc Sabadell afirmen que "continuen els rumors sobre possibles contactes i suposats interessats en una contraoferta que serveixi per salvar el principal escull de l'OPA actual, que és l'oposició del Govern".

En aquest sentit, recorden que Magyar Vagon va presentar a la CNMV el fullet d'OPA amistosa i voluntària sobre el 100% de Talgo a 5 euros per acció, i que comptava amb el vistiplau de Pegaso (principal accionista amb un 40% del capital) ".

contador