ep archivo   talgo 20230324092703
TALGO - Archivo

El Govern ha deixat clar que s'oposa a l'oferta pública d'adquisició (OPA) llançada pel grup hongarès Ganz-Mavag (Magyar Vagon) sobre el 100% de Talgo. Per això, i en la cerca d'opcions alternatives, sembla haver-ne trobat una possible solució. I és que podria adquirir fins a un 29,9% del fabricant de trens. Una mesura que impactaria negativament en la cotització de la companyia.

  • 4,08€
  • 2,51%

Així ho creuen els estrategs de Banc Sabadell, per als quals "aquesta opció dilueix la possibilitat que finalment es llanci una OPA per Talgo, cosa que seria negativa per a la cotització".

En base de la informació avançada per El Confidencial, que cita fonts properes a les converses, l'executiu espanyol podria haver sondejat l'interès per part de Trilantic per a la venda de la seva participació per parts.

En aquest sentit, estaria analitzant la compra a través de la SEPI i també donant entrada a tercers, de fins a un 29,9% de Talgo. Posteriorment, a mitjà termini, ajudaria Trilantic a buscar un comprador pel 10% restant.

"Recordem que el 22 de juliol venç el termini de 3 mesos perquè la CNMV autoritzi l'OPA llançada per Magyar Wagon i que el Govern s'hauria de pronunciar abans d'aquesta data", subratllen des de l'entitat catalana.

De moment, i en base de les informacions publicades per diferents mitjans de comunicació, Criteria, Stadler, Escribano i CAF no estarien interessats a entrar al capital de Talgo.

"Aquesta opció seria un escenari similar al d'Indra en què el Govern controla el 28%. En la nostra opinió seria un procés que es podria prolongar, atesa l'aparent manca d'interès per part dels possibles socis industrials més obvis", indiquen els experts de Sabadell.

Al mes d'abril passat, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va admetre a tràmit la sol·licitud d'autorització de l'oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) presentada pel grup hongarès Ganz-Mavag (Magyar Vagon) pel 100% de Talgo a 5 euros per acció.

Després del llançament de l'OPA el 7 de març, el Consell d'Administració de Talgo confirmava per "unanimitat que l'oferta és amistosa i que la contraprestació oferta és atractiva per als accionistes" de la companyia, expressant una opinió preliminar favorable sobre aquest preu.

Noticias relacionadas

contador