"És una empresa estratègica per a Espanya pel seu paper a l'àmbit de les telecomunicacions, però també a l'àmbit de la defensa. No comentarem cada informació que es publiquen sobre aquestes operacions per la prudència que n'exigeix aquesta rellevància estratègica”.
- 3,93€
- -0,71%
Són les paraules de la portaveu del Govern i ministra de Política Territorial en funcions, Isabel Rodríguez, en ser qüestionada sobre una possible entrada de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) al capital de Telefónica, en aliança amb inversors espanyols, per comprar el 5% del capital.
"El Govern està defensant aquest interès estratègic per al nostre país, alhora que estem atraient inversions estrangeres per a l'atracció de noves tecnologies, d'innovació, de creixement i de creació i generació d'ocupació de qualitat que comporta aquest tipus d'empreses al nostre país i de les noves inversions", ha afegit Rodríguez, sense referir-se expressament a l'entrada del fons sobirà d'Aràbia Saudita a Telefónica i al seu objectiu d'assolir el 10% del capital.
"LA NOTÍCIA SERIA POSITIVA, SI ES CONFIRMÉS"
Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar Telefónica, amb un preu objectiu de 5 euros per acció, comenten que “si bé no hi ha més concreció sobre aquesta possible operació, no podem descartar-la, atès que estaria en línia amb declaracions del Govern, en què al·ludia a la necessitat de protegir els interessos nacionals".
A més, recorden que "hi ha precedents d'aquesta intervenció en companyies considerades estratègiques (Indra)". Segons la seva opinió, "la notícia seria positiva, si es confirmés, ja que permetria donar el vistiplau a l'operació de compra del 9,9% de capital de Telefónica per la saudita STC (que ja en posseeix el 4,9%), evitant així l'overhang d'una potencial desinversió en cas de denegar-se".
"Al mateix temps", conclouen, "es dotaria de més estabilitat l'accionariat de la companyia. Recordem, que a més d'STC, altres accionistes de la companyia són actualment Green Bridge (vehicle utilitzat per STC per a la compra del 4,9% del capital pendent d'autorització), BBVA (4,84%), BlackRock (4,98%), i Caixabank (4,87%)”.