ep archivo   tren de talgo
TALGO - Archivo

El Govern ha mantingut reunions amb directius de Magyar Vagon per intentar desencallar l'OPA sobre Talgo. La setmana passada directius de Renfe, del Ministeri de Transports i de Talgo van viatjar a Hongria.

  • 3,46€
  • -0,43%

Així informen des d'Expansión, on asseguren que el ministre de Transport, Óscar Puente, va donar el vistiplau a aquesta visita malgrat que al passat s'havia mostrat en contra de l'operació.

En aquest viatge van aprofitar també per conèixer de primera mà els detalls del projecte hongarès i visitar les fàbriques de DJJ.

Per als experts de Banc Sabadell, la notícia "podria tenir impacte positiu, ja que el bloqueig del Govern sembla el principal escull per a l'operació, que actualment està esperant la decisió de la Junta d'Inversions Estrangeres, esperada per a l'octubre després de la pròrroga de tres mesos".

Va ser al març quan el grup hongarès Magyar Vagon es va decidir a llançar l'OPA pel 100% de Talgo a través de la societat Ganz-MaVag Europe Zrt. controlada conjuntament per Ganz-MaVag Holding Kft. i Corvinus Zrt., aquesta última és un dels braços inversors del Ministeri d'Economia d'Hongria.

Un mes després, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) admetia a tràmit la sol·licitud d'autorització d'OPA, matisant, això sí, que això no suposava cap pronunciament sobre la resolució relativa a l'autorització de l'oferta o qualsevol dels seus termes i condicions.

Fa unes setmanes, el Govern ajornava fins a tres mesos la presa de la seva decisió sobre l'OPA hongaresa.

contador