siemens energy portada

El govern alemany i un conjunt de "bancs privats i altres parts interessades" han concedit una garantia de 15.000 milions d'euros a Siemens Energy per intentar pal·liar la profunda crisi que travessa la filial Siemens Gamesa, ha informat el Ministeri d'Economia alemany a través d'un comunicat.

Com a part de l'acord, els bancs privats concedeixen a Siemens Energy una línia de garantia per un import total de 12.000 milions d'euros, mentre que la companyia obtindrà "3.000 milions d'euros més en negociacions amb altres parts interessades".

"Les últimes setmanes, el govern federal ha estat en intens contacte amb Siemens Energy, Siemens AG, el major accionista de Siemens Energy, i bancs privats. El requisit previ del govern federal era que totes les parts interessades participessin adequadament en la protecció de l'empresa", ha destacat l'Executiu.

Dels 12.000 milions d'euros concedits per bancs privats a Siemens Energy, el govern federal assumirà una garantia prorratejada de 7.500 milions d'euros per a una línia de garantia de 11.000 milions d'euros, mentre que el consorci bancari assumirà una part de 3.500 milions d'euros de la línia de garantia.

Addicionalment, els bancs privats assumeixen una línia de garantia de 1.000 milions d'euros sense garantia de l'Estat federal que està garantida per Siemens AG mitjançant un tram de primera pèrdua. El primer tram de pèrdues es farà servir amb prioritat en cas de sinistre.

"A més, Siemens Energy AG i Siemens AG tenen la intenció de negociar la venda d'accions en una empresa conjunta amb una entrada d'efectiu per a Siemens Energy AG d'aproximadament 2.000 milions d'euros", recull el text.

Aquest acord aplica l'habitual prohibició de dividends i, per al consell d'administració, una prohibició de bonificacions mentre la mesura sigui vigent.

contador