- 0,05€
- 2,65%
El Consell de Ministres ha decidit aquest divendres allargar el termini de privatització de Bankia dos anys, fins al 2021, a causa del baix nivell de cotització a què es negocien actualment els seus títols. El Ministeri d'Economia i Empresa ha justificat en una nota que la intenció de l'Executiu és "afavorir la utilització més eficient dels recursos públics maximitzant la recuperació d'ajudes".
Es tracta de la segona extensió del termini que aprova l'executiu, que inicialment vencia a finals de 2017. Ja ho va fer el desembre de 2016 a través d'un reial decret-llei mitjançant el qual va ampliar de cinc a set anys el termini de desinversió.
La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño ja havia advertit en diverses ocasions que aquest no era el millor moment per vendre la participació d'un 61,4% del seu capital que l'Estat manté en Bankia pel seu baix valor en borsa.
La titular del departament econòmic del Govern havia assenyalat com que no hi havia urgència a vendre, ja que quedava termini suficient i que "més que córrer cal fer-ho bé". Calviño no descartava, a més, desfer-se de la participació de Bankia a través de la venda de grans paquets accionarials, cosa a la qual José Sevilla, el conseller delegat de l'entitat, li va respondre que el millor és desinvertir "a poc a poc" i al mercat.
Notícia relacionada
El Govern no descarta vendre grans paquets accionarials de Bankia a fons d'inversióLa decisió presa pel Govern dona aire al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per seguir en el complicat esforç de maximitzar la recuperació de les ajudes a la banca, de les quals el Banc d'Espanya dona per perduda la major part. Deixar la venda per a més endavant permetrà recuperar un major percentatge que si es malvenguessin al preu d'avui dia.
Les accions de l'entitat s'intercanvien actualment per sota dels 2,6 euros per acció, un preu molt allunyat dels 4,06 euros per títols als quals va executar l'última venda el FROB, fa un any. I molt més dels 6,04 euros per acció al qual equival el preu de la primera col·locació, duta a terme el febrer de 2014 (el preu va ser d’1,51 euros per títol, que han de multiplicar per quatre per calcular l'equivalència, ja que Bankia va dur a terme un contrasplit d'accions. L'entitat és, en aquests moments, la companyia que més cau entre les que conformen l'IBEX 35, amb un descens superior al 2%.