ep patentes relacionadas con los telefonos inteligentes
OFICINA EUROPEA DE PATENTES

La crisi del Covid-19 ha pitjat el botó 'pause' en la guerra entre les 'telecos'. El Reial decret aprovat aquest dimarts pel Govern contempla que "se suspendran totes les operacions de portabilitat de numeració fixa i mòbil que no estiguin en curs, excepte en casos excepcionals de força major".

La situació de confinament ha convertit internet en un servei bàsic. En concret, el Govern considera que el "caràcter cada vegada més imprescindible i estratègic que revesteixen les xarxes i serveis de comunicacions electròniques es fa més palès encara en situacions tan excepcionals i extraordinàries" amb l'actual crisi sanitària.

És un servei clau i, per això, tampoc podrà tallar-se ni en supòsits que constin en el contracte. "Mentre estigui en vigor l'estat d'alarma, els operadors de telecomunicacions han de mantenir els serveis de comunicacions electròniques disponibles al públic contractats pels seus clients, de manera que no podran suspendre'ls o interrompre'ls, encara que consti aquesta possibilitat en els contractes de serveis subscrits entre operadors i consumidors", recull el Reial decret.

El Govern assumeix que es tracta d'un servei essencial, no sols per qüestions d'oci, sinó també pel teletreball i necessitat de continuar realitzant gestions.

"A Espanya es disposen d'aquestes modernes i avançades xarxes de comunicacions electròniques, tant fixes com mòbils, i a través d'elles s'estan prestant múltiples i diversos serveis i activitats, ja no només de treball no presencial, sinó també per a la realització d'activitats d'Administració Electrònica, activitats comercials o d'oci, entre moltes altres".

Les operadores, en els últims dies, ja han registrat un augment del consum dels clients i pot haver-hi avaries. En aquest cas, cal minimitzar la visita als domicilis. "A fi d'evitar que els ciutadans hagin de desplaçar-se físicament a centres d'atenció presencial a clients dels operadors de telecomunicacions o que aquests hagin de realitzar intervencions físiques en els domicilis dels clients".

Noticias relacionadas

contador