ep letrerouna sucursalbankia
BANKIA
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) seguirà al marge de l'administració ordinària de Bankia i sense proposar el nomenament de consellers dominicals al consell d'administració de l'entitat. Una entitat en la qual actualment ostenta una participació del 61,4% a través de BFA.

Així es desprèn de l'acord subscrit entre el propi FROB, BFA i el banc espanyol remès aquest divendres a través d'un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En aquest, s'assenyala que la gestió de Bankia és responsabilitat dels seus òrgans de govern i l'han d'exercir els seus administradors "amb llibertat de criteri i independència".

Amb tot, el FROB rebrà periòdicament informació per facilitar el seguiment del grup BFA-Bankia, alhora que serà informat de certes matèries essencials, fonamentalment reservades a la junta d'accionistes.

De la mateixa manera, l'acord entre entitats estableix que els consellers executius i alts directius de Bankia mantindran reunions periòdiques amb el FROB perquè exposin l'evolució de l'entitat i aclareixin informació. Les reunions se celebraran amb periodicitat almenys trimestral.

D'acord amb la normativa aplicable, aquesta gestió s'orienta, segons el FROB, a afavorir la recuperació dels ajuts atorgats, assegura la utilització "més eficient" dels recursos públics i vetlla per l'estabilitat del sistema financer.

Noticias relacionadas

contador