ep archivo   trabajadores en tarea de montaje de la portada de la feria de abril del 2023
Eduardo Briones - Europa Press - Archivo

El fons sobirà noruec finalment votarà a favor de la marxa de Ferrovial als Països Baixos, canviant així la seva intenció de posicionar-s'hi en contra. A la pàgina web del Norges Bank apareixen vots favorables a tots els punts de l'ordre de la junta general d'accionistes de la companyia, que tindrà lloc aquest dijous.

  • 28,92€
  • 0,28%

Tot i que aquest dimarts el fons publicava el seu vot en contra del punt 10 de l'ordre del dia de la junta de Ferrovial, és a dir, el que afecta el canvi de seu. Aleshores al·legaven falta de transparència i que no donaria el seu suport a "fusions, adquisicions o altres transaccions corporatives que no tractin per igual tots els accionistes, o en què hi hagi conflictes d'interès que puguin afectar negativament els accionistes".

Tot i això, tan sols un dia després el fons sobirà ha donat a conèixer que finalment tindrà una opinió favorable a totes les propostes. Cal recordar que la companyia noruega té a prop de l'1,5% del capital de Ferrovial, una participació valorada en uns 300 milions d'euros.

La companyia necessita l'aprovació d'una majoria simple dels vots emesos a la junta, de manera que el trasllat sembla gairebé assegurat.

A més, hi ha un important obstacle en forma de 'dret de separació', una condició present al projecte de trasllat mitjançant la qual els accionistes que no estiguin d'acord amb aquest trasllat rebran 26,7 euros per cadascun dels seus títols. A la proposta, la companyia planteja que aquestes peticions no superin els 500 milions d'euros o el 2,57% del capital.

contador