ep archivo   promocion de grupo lar
LAR - Archivo

El consorci format pel fons immobiliari Hines European Real Estate Partners III (HEREP III) i Grupo Lar (gestor d'actius de Lar Espanya) ha anunciat aquest divendres una OPA voluntària pel 100% de les accions de Lar Espanya, a un preu de 8,10 euros per acció, a través de la societat espanyola de propòsit especial: Helios RE.

  • 8,20€
  • -1,09%

Helios RE és propietat de les entitats següents: el 62,5% del seu capital social pertany indirectament a HEREP III. HEREP III és propietat d'una sèrie de socis limitats, generalment inversors institucionals i family offices. El 37,5% restant del capital social de la societat és propietat directa del Grupo Lar Retail. Grupo Lar Retail és un vehicle d'inversió controlat per Grupo Lar.

La quantitat oferta (8,10 euros) serà satisfeta íntegrament en efectiu, xifra que suposa valorar el capital social de Lar España en aproximadament 678 milions d'euros. El preu de l'oferta implica una prima del 16% sobre el preu de tancament de l'acció el dia abans de l'anunci, una prima del 17% sobre el preu mitjà ponderat (VWAP) del darrer mes i una prima del 25% sobre el preu mitjà ponderat (VWAP) ajustat per dividend dels darrers sis mesos.

L'oferta s'adreça efectivament al 89,85% de les accions ordinàries de Lar Espanya, excloent-ne les accions propietat del Grup Lar i de Miguel Pereda Espeso (accionista i president executiu de Grupo Lar), que aportaran les seves accions a la societat oferent després de la liquidació.

L'OPA està condicionada a assolir un nivell mínim d'acceptació que atorgui control a l'oferent, que el perímetre d'actius romangui inalterat i que no es produeixin canvis materials en la posició de deute net/efectiu si es pren com a referència la darrera informació publicada al tancament del primer trimestre del 2024.

El consorci finançarà l'oferta amb una combinació de fons propis i deute extern. La intenció de les parts és "optimitzar encara més" l'estructura de capital de Lar Espanya i augmentar el palanquejament fins al 60% LTV (Loan to Value).

HEREP III i Grupo Lar han dit que, amb aquesta operació, tenen l'oportunitat d'associar-se per a l'adquisició d'un "actiu d'alta qualitat" a Espanya, beneficiant-se de l'experiència i la capacitat financera d'HEREP III i de la seva llarga trajectòria en la gestió d'actius immobiliaris, concretament al mercat immobiliari espanyol on és present i opera des del 1996, juntament amb l'experiència de més de 50 anys de Grupo Lar al sector i el seu "profund coneixement de l'actiu".

"El consorci està convençut que les accions de Lar Espanya es perceben ara com a menys atractives per a inversors de borsa en comparació amb quan Lar Espanya va completar la seva sortida a borsa el 2014 i els anys següents", ha dit en la comunicació enviada a la CNMV .

"L'operació permetrà als accionistes de Lar Espanya beneficiar-se d'una prima significativa que no estaria disponible al mercat en condicions normals. L'operació ofereix una prima que està en línia amb els precedents d'OPA al sector immobiliari a Europa als últims dotze mesos, que han ofert una prima mitjana del 18% sobre el preu de l'acció".

contador