ep sede de grifols
David Zorrakino - Europa Press

El fons Millennium International Management ha comunicat una posició curta sobre el 0,53% del capital de Grifols, que segueix a l'ull de l'huracà per les pràctiques comptables.

  • 10,06€
  • -2,00%

Millennium ja havia comunicat anteriorment curts similars sobre Grifols a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), ja que el setembre de l'any passat va confirmar al regulador una posició baixista sobre el 0,51% del capital.

La CNMV exigeix que les posicions baixistes que superin el 0,5% del capital siguin públiques.

Millenium va anar retocant lleugerament aquesta posició durant els mesos posteriors i la seva comunicació anterior del 29 de desembre va ser del 0,42% del capital. La nova comunicació de Millenium està datada el 16 de gener, i afegirà més pressió baixista als títols de Grifols.

EL BCE EN DEMANA DETALLS ALS BANCS

Aquest dijous, la companyia és notícia perquè el Banc Central Europeu ha demanat a diversos bancs que detallin la seva exposició a la farmacèutica, segons publica Reuters.

L'agència de notícies cita diverses fonts properes a l'assumpte, que han confirmat que el BCE ha contactat amb diversos bancs perquè descriguin la seva exposició a Grifols i a la seva xarxa d'empreses connectades, incloent-hi Scranton Enterprises, que té el 8,4% del capital.

Aquesta és la companyia citada per Gotham City i que es troba al centre de la polèmica per la seva relació amb la família Grifols i per les operacions vinculades amb la farmacèutica.

Un altre dels reguladors que ha sol·licitat informació a Grifols després de les acusacions de Gotham City és la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que ha donat termini a l'empresa fins al 20 de gener perquè aporti informació addicional sobre la seva relació amb empreses vinculades com a Scranton i sobre les seves pràctiques comptables.

Noticias relacionadas

contador