jaime siles ifm

El fons australià IFM emergeix com a candidat per controlar Naturgy amb CriteriaCaixa després del fiasco de les negociacions del braç inversor de La Caixa amb el grup emiratí Taqa.

  • 20,16€
  • -0,79%

IFM ja és present al capital de Naturgy amb el 15% del capital i sempre ha mostrat el seu objectiu d'ampliar la seva presència a l'accionariat. En aquests moments, ocupa un lloc al Consell d'Administració, representat per l'espanyol Jaime Siles.

Tot i això, les relacions entre IFM i CriteriaCaixa mai no han estat fluïdes, per la qual cosa un acostament entre les dues parts serà necessari si volen assolir algun tipus d'acord per desbloquejar el capital de la companyia energètica.

El braç inversor de La Caixa ha assenyalat aquest dilluns en un comunicat que "continuarà explorant alternatives" que permetin assegurar el projecte industrial de Naturgy i accelerar-ne el creixement, "mitjançant opcions que donin estabilitat a l'accionariat de la companyia", i que li permetin mantenir-ne el posició com a soci espanyol de referència.

L'entitat va reiterar la voluntat de "defensar els interessos de la companyia energètica amb la finalitat de contribuir a mantenir l'empresa cotitzada a Espanya, assegurar un pla industrial coherent amb la transició energètica, així com mantenir la seguretat de subministrament energètic a Espanya".

Actualment, CriteriaCaixa controla el 26,7% del capital, i l'objectiu és buscar una sortida als dos grans fons d'inversió (GIP i CVC), que controlen conjuntament el 41,5% del capital.

VALORACIÓ DELS ANALISTES

Els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen vendre Naturgy, amb preu objectiu dels 24,12 euros per acció, consideren que el fracàs de la negociació entre Criteria i Taqa és una "notícia negativa" per a la cotització de valor, que "hauria de fer desdibuixar gran part de la prima d'OPA incorporada des de l'anunci de les converses el 16 d'abril (en aquell moment la cotització se situava als 21 euros per acció)".

Sobre el possible augment de participació d'IFM, assenyalen que "caldrà veure si IFM estaria disposat a dissenyar un pla B, després del poc èxit que va tenir quan va llançar l'OPA parcial sobre Naturgy el setembre del 2021".

Noticias relacionadas

contador